Göteborgs-Posten

ENGVALL TILL BRISTOL CITY Fakta: Gustav Engvall

FOTBOLL: BLÅVITT SÄLJER ANFALLAREN TILL ENGLAND IFK Göteborgs stjärnanfa­llare Gustav Engvall lämnar Sverige för engelska Bristol City. Affären bekräftas av Blåvitts sportchef Mats Gren. – Vi är nöjda, säger han.

- JOEL TIVEMO

20-åringen flög till England under tisdagsför­middagen till England för att skriva på kontraktet, som ska sträcka sig över tre och ett halvt till fyra år, enligt uppgifter till GP.

IFK Göteborg och Bristol är överens om övergången som väntas presentera­s under i dag.

– Vi har kommit överens med Bristol och om jag har rätt info så har Gustav och de enats också. Han åker över för läkarunder­sökning i dag (tisdag), säger IFK Göteborgs sportchef Mats Gren. ENLIGT EN KÄLLA med insyn ska övergångss­umman ligga på 10-15 miljoner kronor och IFK Göteborg ska vara nöjda med affären. En del av summan kommer att gå till Engvalls moderklubb Färjestade­n på Öland.

– Jag vill inte gå in på några summor men vi är nöjda, säger Mats Gren.

Bristol City spelar för närvarande i den engelska andradivis­ionen Championsh­ip – där Engvall kommer att ställas mot bland andra den förre Blåvitt-stjärnan Lasse Vibe, som huserar i Brentford.

Nyheten kom strax efter ryktena om att Bristol är på väg att sälja sin målspruta Jonathan Kodjia, som gjorde 20 mål för klubben den gångna säsongen.

– Under silly season så kan något hända helt plötsligt och så blir

det en lavin och lite panik. Jag säger inte att det var så med Gustav men så är det ofta och därför kan man aldrig veta vad som händer, säger Mats Gren som berättar att Blåvitt har en vidareförs­äljningskl­ausul för Engvall vid en flytt från Bristol. GUSTAV ENGVALL HADE kontrakt med IFK Göteborg till december 2017. Det engelska intresset för talangen har tidigare främst handlat om Premier League-laget Stoke, som bland annat bjudit in ölänningen på provtränin­gar. Men nu blir det istället Bristol City som knyter anfallaren till sig. Förhandlin­garna mellan IFK Göteborg och ”The Robins” har gått fort.

– Jag hade inte hört någonting från Bristol före söndag eftermidda­g. Jag var precis på Född: 29 april 1996 Position: Anfallare Klubbar: Färjestade­ns GoIF, IFK Göteborg Landskampe­r: 2 A, 8 U21 Matcher/ mål för IFK Göteborg: 64/16 väg till matchen (IFK Göteborg mötte Helsingbor­g klockan halv sex). Jag hann göra en del innan matchen och sen förhandlad­e vi under matchen. När matchen var klar var förhandlin­garna klara, säger IFK Göteborgs sportchef Mats Gren.

Med Gustav Engvall såld och Mikael Boman borta länge med knäskada ser forwardsko­nkurrensen tunn ut för Blåvitt. Men Mats Gren tror återståend­e spelare kommer klara av att fylla luckan.

– Det är aldrig optimalt att sälja en spelare man har räknat med. Men vi har spelat utan Gustav nästan hela sommaren och vi har tagit diskussion­en om hur vi ställer oss till att släppa vissa spelare om det kommer något tidigare, säger han. Hur ser du på er anfallsupp­sättning nu?

– Det är lite olyckligt att Boman är skadad. Vi får klara oss utan honom fram till nästa landslagsu­ppehåll ser det ut som. Men vi har Elias, Tobbe och Sören som spelar där framme. Det ska vi klara.

 ??  ?? ENGLAND NÄSTA. Gustav Engvall lämnar IFK Göteborg och flyttar till England för att spela med Bristol City i näst
ENGLAND NÄSTA. Gustav Engvall lämnar IFK Göteborg och flyttar till England för att spela med Bristol City i näst
 ?? Bild: CARL SANDIN ?? högsta serien. Och det gick snabbt.
Bild: CARL SANDIN högsta serien. Och det gick snabbt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden