Göteborgs-Posten

Elmander tillbaka i Örgyte

- FOTBOLL: ÖRGRYTE FREDRIK JANLIND MATTIAS BALKANDER 031-62 40 00 fredrik.janlind@gp.se 031-62 41 69 mattias.balkander@gp.se

Johan Elmander, 35 återvänder hem till Öis efter 16 år. Den förre landslagsa­nfallaren ska presentera­s av klubben inom kort, enligt uppgifter till GP.

Han värvades till Öis som 17-åring från Holmalunds IF och slog igenom med dunder och brak. Efter 39 matcher i Öis-tröjan såldes han till holländska Feyenoord under 2000. Nu 16 år senare, efter att ha spelat för klubbar som Djurgården, NAC Breda, Bröndby, Toulouse, Bolton, Galatasara­y, Norwich och nu senast Bröndby igen så är Johan Elmander tillbaka i klubben.

Den nu 35-årige anfallaren har varit fåordig om sin framtid, trots att han tränat med Öis under stora perioder sedan han blev klubblös då hans kontrakt med Bröndby upphörde. Men snart behöver inte Johan Elmander vara klubblös längre. Anfallaren har enligt uppgifter till GP bestämt sig för Öis, endast ett fåtal detaljer återstår innan han har skrivit på för klubben. ENLIGT UPPGIFTER TILL GP ska Öis presentera den före detta landslagsa­nfallaren inom kort.

– Jag har inga kommentare­r till det. Johan är en kanonkille, men jag har inget mer att tillägga, säger Öis klubbchef Pierre Edström.

Värvningen av den kontraktsl­öse Elmander ska inte påverka klubbens ekonomi särskilt hårt. Detta då han själv har tjänat bra med pengar under karriären och inte har några höga lönekrav, samt att värvningen finansiera­s via externt håll. I Öis återförena­s han dessutom med Marcus Lantz. Öis-tränaren och Elmander spelade ihop under en säsong i danska Bröndby. ÖIS FÖRHOPPNIN­G ÄR att Elmander ska vara spelklar redan mot Värnamo 12:e september. För att han ska bli spelklar så krävs det att Öis lämnar in och får en dispensans­ökan godkänd av Svenska Fotbollför­bundets tävlingsko­mmitté.

GP har sökt Johan Elmander utan framgång. Men anfallaren pratade med förbundets hemsida i somras och då lät det såhär.

– Om jag får ett anbud får vi överväga om det är värt att flytta igen, säger Elmander till SvFF.

Enligt uppgifter till GP ska det vara ett kontrakt över två år som Elmander skriver på inom kort. En riktig drömvärvni­ng för Öis som får hem en rutinerad spelare med stort hjärta för klubben.

I Öis återförena­s han dessutom med Marcus Lantz. Öis-tränaren och Elmander spelade ihop under en säsong i danska Bröndby.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden