Göteborgs-Posten

BAGARNS JAKT EFTER REVANSCH HANDBOLL: SÄVEHOFS SPARKADE TRÄNARE OM LÄNGTAN EFTER ETT LAG

Drygt tre månader ha gått sedan Magnus ”Bagarn” Johansson sparkades från tränarjobb­et i Sävehof. – En rejäl smäll och en stor omställnin­g. Men nu blickar jag framåt, säger han.

- MAGNUS VASELL

VILL TILLBAKA.

Om beskedet hade kommit i fjol så hade kanske inte så många reagerat.

Det var då Sävehofs herrar missade slutspelet för första gången på sexton år.

Men i år? SÄVEHOF GJORDE SOM helhet en stark säsong och gick till slutspel där man föll i semifinal mot mästarna Kristianst­ad.

Så en av de som reagerade starkast på beskedet var ”Bagarn” själv.

– Det var som den berömda blixten… Jag var inte beredd. Den första tiden var chockartad, jag var bedrövad, ledsen och besviken, säger han.

Någon djupare förklaring tycker han sig inte ha fått.

Det talades om en ny organisati­on, om en ny satsning och om behovet av ny röst – och visst nämndens den misslyckad­e fjolårssäs­ongen. Men inte så mycket mer.

– Att få sparken på den här nivån ingår på något sätt i spelet, det är smällar man får ta. Men jag hade gärna fått beskedet tidigare, det hade underlätta­t för mig i sökandet på ett nytt tränarjobb. Så sent på säsongen är de flesta organisati­oner på elitnivå satta och klara, säger han. INSTÄLLD PÅ ATT det är först nästa säsong som han förhoppnin­gsvis är tillbaka som tränare i en elitklubb har han låtit såväl skägg som perspektiv växa. Den gångna sommaren har gett honom tid att fundera.

– Det hart varit en stor omställnin­g med många tankar kring en själv och det man håller på med. Allt är förstås inte negativt. När vardagen rusar på, när man går från händelse till händelse, finns inte alltid tiden, eller behovet, att tänka efter, säger han och fortsätter:

– Men när tillvaron förändras så påtagligt får den också andra värden, ett annat djup. I den processen har min sambo och mina pojkar varit ett stort stöd. Inte minst har mina vänner betytt mycket, de som stått på sig, tvingat ut mig på golfrundor och annat, de som helt enkelt funnits där när det varit tungt. De har betytt mycket, betonar han.

”Jag har hållit på så länge med den här sporten att den blivit en stor del av mitt liv, det är oundviklig­t att inte sakna den”

EFTER SM ÄLLEN som knockade men inte fullständi­gt golvade honom är ”Bagarn” uppe igen. Och som den vinnarskal­le han är vill han ha revansch. Målet är tydligt: Johansson ska tillbaka som tränare.

– Nyligen ryckte jag med kort varsel och under kort tid in och hjälpte en klubb utanför Stockholm med träningen. Det var härligt att känna engagemang­et från spelarna och det var gott för självförtr­ondet att vara tillbaka på banan och se att ens kunskaper var till nytta, säger han. MAGNUS ”BAGARN” JOHANSSON

När hösten närmar sig och mörkret breder ut sig allt tidigare om kvällarna så räknar han med att längtan efter att komma in i en hall och träna ett lag ska tränga sig på.

– Jag har hållit på så länge med den här sporten att den blivit en stor del av mitt liv, det är oundviklig­t att inte sakna den. Inte minst ger handboll på elitnivå kickar som är svåra att ersätta och som jag saknar väldigt mycket. Så visst, det kommer säkert att kännas, säger han och fortsätter:

– Samtidigt är jag väldigt glad att jag har min tjänst som instruktör på handbollsg­ymnasiet. Att träna och lära unga killar och tjejer är väldigt roligt och ger mig väldigt mycket tillbaka, säger han.

 ?? Bilder: RASMUS FORSGREN ?? Magnus ”Bagarn” Johanssons mål är tydligt. Han ska ha ett nytt lag att träna.
Bilder: RASMUS FORSGREN Magnus ”Bagarn” Johanssons mål är tydligt. Han ska ha ett nytt lag att träna.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden