Göteborgs-Posten

Höjden ett hopp i årets Finnkamp Fakta: Stora namn i truppen

- FREDRIK JANLIND

LADDAD. FRIIDROTT: FINNKAMPEN Det blir en stark trio i höjdhoppst­ävlingen för det svenska landslaget i Finnkampen. Sofie Skoog, Emma Green och Ebba Jungmark ställer alla upp. – Det ska bli jättekul att hoppa, säger Jungmark.

Sofie Skoog har haft en finfin säsong och ses som skyhög favorit i höjdhoppst­ävlingen i Finnkampen. De två veteranern­a, Emma Green och Ebba Jungmark har haft det desto tuffare. För Emma Green blir Finnkampen hennes sista tävling i karriären.

– Min kropp orkar inte längre, sa hon nyligen.

Men för 29-åriga Ebba Jungmark är det långt ifrån färdighopp­at. Hon kommer att satsa vidare efter att ha glömt årets säsong.

– Jag kommer att köra på! Jag tänker inte ge mig, jag vill hoppa högt igen. Så är det bara, säger Jungmark och fortsätter.

– Den här säsongen är det bara att glömma, det ska bli skönt att göra sista tävlingen för säsongen. Kul att få tävla i lag, det gör vi ju inte särskilt ofta. Hur är formen då?

– Jag har gjort några bra hopp, sen är detta ju sista tävlingen så då är det bara att bita ihop och köra. Det gör inget om det blir någon ETT AVSLUT. bristning för jag kommer ju ändå syssla med min rehab efter säsongen. Blir det seger för er i år?

– Det hoppas jag! Sofie är ju i storform medan jag och Emma kanske inte är i toppform, men vi får göra det bästa av. Man är ju ändå lite gammal i gemet ... BLAND DE UTTAGNA är det flera idrottare som dubblerar, Johan Rogestedt springer dubbelt, Khaddi Sagnia både springer 100 meter och hoppar längdhopp medan Michel Tornéus både hoppar längdhopp och tresteg.

– Det är roligt att kunna ta ut en sån här stark trupp så nära inpå OS och SM med många som dubblerar. Det visar att Finnkampen betyder väldigt mycket för våra landslagsa­ktiva och är en av de stora höjdpunkte­rna under året, säger förbundska­pten. Karin Torneklint

Sverige får ses som knappa förhandsfa­voriter i Finnkampen sett till de tävlandes årsbästare­sultat. Målet för det svenska laget är glasklart nu när tävlingen avgörs i helgen. – MÅLSÄTTNIN­GEN ÄR att ta en dubbelsege­r, men det kommer bli två jämna kamper så varje poäng kommer vara viktig. Känns roligt med Finnkampen på ett nytt ställe, i Tammerfors. Vi ska kämpa för varje poäng, förhoppnin­gsvis inför fullsatta läktare, säger Torneklint.

 ?? Bilder: ANDREAS SANDSTRÖM ?? ”Jag tänker inte ge mig, jag vill hoppa högt igen. Så är det bara”, säger Ebba Jungmark efter en säsong som inte varit helt lyckad.
Bilder: ANDREAS SANDSTRÖM ”Jag tänker inte ge mig, jag vill hoppa högt igen. Så är det bara”, säger Ebba Jungmark efter en säsong som inte varit helt lyckad.
 ??  ?? i karriären. För Emma Green blir Finnkampen hennes sista tävling 200 m herrar: Johan Wissman. 800 m herrar: Johan Rogestedt (springer även 1 500 m), Andreas Kramer.
Länghopp herrar: Michel Tornéus (hoppar även tresteg). Diskus herrar: Daniel Ståhl....
i karriären. För Emma Green blir Finnkampen hennes sista tävling 200 m herrar: Johan Wissman. 800 m herrar: Johan Rogestedt (springer även 1 500 m), Andreas Kramer. Länghopp herrar: Michel Tornéus (hoppar även tresteg). Diskus herrar: Daniel Ståhl....

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden