Göteborgs-Posten

Rosenberg kritisk till MFF-affär

- TT

FOTBOLL: ALLSVENSKA­N Malmö FF säljer skytteliga­ledaren Vidar Örn Kjartansso­n till Maccabi från Tel Aviv. Affären får kritik av storstjärn­an Markus Rosenberg. – Vi har satt oss i en situation där vi, till skillnad från alla andra allsvenska lag, inte behöver sälja, säger han till Expressen/Kvällspost­en.

Vidar Örn Kjartansso­n kom till Malmö FF från Kina inför säsongen och leder den allsvenska skytteliga­n med 14 mål. Fler blir det inte.

Den isländske stjärnan är klar för Maccabi Tel Aviv. ”DET HAR VARIT ett stort intresse för Vidar i sommar och vi har valt att acceptera ett bud från Maccabi. Vi har många bra spelare i truppen och jag är övertygad om att vi kommer att ha fortsatta framgångar i allsvenska­n”, säger Malmös sportchef Daniel Andersson till klubbens hemsida.

Kjartansso­n har skrivit på ett fyraårskon­trakt. Enligt uppgifter i israeliska medier får MFF omkring 33 miljoner kronor för Kjartansso­n som hade två år kvar på kontraktet. FÖR DÅLIGT, TYCKER anfallskol­legan och förre landslagss­tjärnan Markus Rosenberg. I en intervju med Expressen/Kvällspost­en riktar Rosenberg skarp kritik mot den egna klubbledni­ngen.

– Jag vet inte om det handlar om att vi visar ett minusresul­tat, men oavsett så har jag svårt att förstå det när vi ligger där vi ligger, när det är så tajt med Norrköping och det är tio matcher kvar. Jag tror inte att hans värde skulle gå ner på tio matcher, snarare tvärtom. Stämmer siffrorna så tycker jag inte att det är tillräckli­gt bra betalt heller, säger Rosenberg.

– Vi har satt oss i en situation där vi, till skillnad från alla andra allsvenska lag, inte behöver sälja. De två åren i Champions League har gjort att vi inte ska behöva sätta oss i den här situatione­n. PÅ FRÅGAN VAD det sportsligt betyder att förlora Kjartansso­n, svarar Rosenberg:

– Självklart är han viktig. Han har gjort 14 mål. Självklart är det en försäljnin­g som gör att truppen blir tunnare.

Maccabi tränas av Jordi Cruyff, son till förre storspelar­en Johan Cruyff. Kjartansso­n själv är mycket nöjd med övergången och den nya utmaningen. ”SJÄLVKLART VET JAG att laget kvalificer­at sig för Europa Leaguegrup­pspelet och spelade i Champions League tidigare. Jag är mycket glad att skriva på för Maccabi och vet att det är den största klubben i Israel med en varm publik och ärorik historia”, säger han till Maccabis hemsida enligt Sydsvenska­n.

MFF leder allsvenska­n, en poäng före IFK Norrköping.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden