Göteborgs-Posten

Göteborg kan få junior-VM

- JOHAN RYLANDER TORONTO, KANADA

Den 17 november 1922 bildades det Svenska Ishockeyfö­rbundet. Hundra år senare kan festen firas i Göteborg – med JVM! – Göteborg känns helrätt, säger Tommy Boustedt, generalsek­reterare.

Sverige är utslaget från World Cup, men svensk hockey lever. Och Göteborg kommer att få se en hel del blågula inslag framöver.

Tre Kronor hade som bekant sitt uppladdnin­gsläger i Scandinavi­um – och i november spelas en fyrnatione­rsturnerin­g i Frölundabo­rg med det lag som därefter ska spela JVM. EN BIT IN på nästa år, i februari, spelas därefter Euro Hockey Tour med Tre Kronor i Scandinavi­um.

– Vi gör det här i samarbete med Frölunda och Got Event, berättar Tommy Boustedt på Svenska Ishockeyfö­rbundet.

Han trivs i Göteborg – och det beror inte enbart på att han en gång i tiden tränade just Frölunda.

– Logistiskt sett är Göteborg väldigt bra. Det finns två fina arenor. Det finns ett kommunalt bolag som är väldigt enkelt att samarbeta med och en klubb som är väldigt intressera­d av såna här saker och tycker att det är viktigt för Göteborgsh­ockeyn att vi kommer. Det finns inget motstånd, liksom. Det blir win-win. Det ska bli kul att testa med två turneringa­r i Göteborg, säger Boustedt. OCH DET KAN komma mer.

– Vi ska göra en upphandlin­g. Vi ska arrangera J18-VM 2019 och jag tror att vi kommer att arrangera JVM år 2022. Vi är en av de starkaste kandidater­na där, särskilt eftersom vi fyller 100 år. Och då ligger Göteborg riktigt bra till?

– Jag är övertygad om att Göteborg är jätteintre­sserat av de två turneringa­rna. Allt finns i en närhet. Arenor, spårvagnar, hotell, avstånd. Göteborg känns helrätt, måste jag säga …

Kanske kan det här också vara ytterligar­e en faktor för att skynda på byggandet av en ny multiarena i stan?

 ??  ?? HELRÄTT. Tommy Boustedt, generalsek­reterare på Svenska ishockeyfö­rbundet ser gärna att JVM hamnar i Göteborg.
HELRÄTT. Tommy Boustedt, generalsek­reterare på Svenska ishockeyfö­rbundet ser gärna att JVM hamnar i Göteborg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden