Göteborgs-Posten

Alvbåge: De lirar ju som fan

- FOTBOLL: ALLSVENSKA­N ERIC HILMERSSON 031-62 40 52 eric.hilmersson@gp.se

John Alvbåge fick hålla nollan igen – men efter matchen pratade han hellre om Östersunds spel. – De är i allsvenska­n för att stanna. De lirar ju som fan.

Östersund hade flera heta chanser mot Blåvitt. En gång räddade ribban John Alvbåge, en gång var det Jakob Ankersen som stod på mållinjen, och övriga skott klarade målvakten själv. Efter matchen hyllade han sina motståndar­e från Jämtland.

– De spelar jävligt smart, de var på som jävla iglar. Det är ett extremt duktigt lag. Bollskickl­igt och med många killar som kommer bli allsvenska profiler. De är ju lite okända, jag har ingen riktigt koll på dem faktiskt, men de är i allsvenska­n för att stanna. De lirar ju som fan. Vill du att Blåvitt ska spela mer som Östersund?

– Ja, en mix. Vi försöker ju det, och vi inledde lite så på våra försäsongs­matcher. Inte så extremt kanske, men då körde vi mycket så. Sedan kanske man inte riktigt vågar, och folk läser det också. Och efter förra matchen så var det ju nån tidning som skrev att vi ska spela längre bollar. Det är lätt i en klubb som Östersund, att de bara kan köra, i Blåvitt är det lite svårt kanske. Vi är ju dem vi är. Borde ni ha mer tålamod?

– Ja, lite mer kan jag tycka. Men vi är ett bra spelande lag också och har verkligen utvecklat det de två senaste säsongerna. Så extrema som Östersund kanske vi inte blir, men det är inspireran­de ändå. Man gillar ju den fotbollen och det måste vara roligt att vara keeper där. De är med och bygger upp spelet och gör det väldigt bra. Sen ska ju poängen in på kontot också, och idag är det vi som står med tre poäng, säger John Alvbåge.

Han fick alltså hålla nollan mot Östersund – men Blåvitt hade det tufft, framför allt i den första halvleken.

– Vi fick verkligen kämpa idag. Jag tror inte vi har mött något lag med så mycket boll på hemmaplan, förutom Karabach. De spelar en jävla härlig fotboll. Vi straffar ju dem i dag, och vinner med två mål, men i längden så gillar jag deras fotboll, den är ju go.

 ??  ?? DUBBEL GLÄDJE. John Alvbåge hade all anledning att vara glad efter matchen – precis som Elias Mar Omarsson som satte punkt med sitt 2–0-mål. Hans fjärde mål i den blåvita tröjan.
DUBBEL GLÄDJE. John Alvbåge hade all anledning att vara glad efter matchen – precis som Elias Mar Omarsson som satte punkt med sitt 2–0-mål. Hans fjärde mål i den blåvita tröjan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden