Göteborgs-Posten

SM-guld till GMOK

- ANNELIE SCHOLZ

SNABBAST. ORIENTERIN­G: SM Efter en heroisk tredjesträ­cka av Lina Strand vann GöteborgMa­jorna OK SM-guld. – Jag siktade på bronset, säger hon.

Stafett-SM i Karlskrona bjöd på ett guld och ett silver för Göteborgsk­lubben.

I D21-klassen inledde Kristine Berglia på förstasträ­ckan för GMOK, men tappade tre minuter på sista slingan. Anna Forsberg tog över och lämnade över en sjundeplat­s till Lina Strand.

– Jag hade bara fokus på vad jag skulle göra. Jag kände att medalj ändå var inom räckhåll. Men inga tankar på att det skulle gå hela vägen, säger Lina Strand.

”Jag kände att medalj var inom räckhåll. Men inga tankar på att det skulle gå hela vägen”

LINA STRAND

Med två vändor in i på arenan fick hon bekräftels­e på att hon hämtade in avståndet på 4,20 som favoritern­a i ledartrion med Järlas båda lag samt Lidingö hade inför tredjesträ­ckan.

– Det var svår orienterin­g, vi var tre tjejer som sprang och tittade på varandra, sen gjorde en av tjejerna ett misstag. Men jag kände mig stark fysisk och vet att jag har en stark spurtförmå­ga. Det var en otrolig kick att vinna.

GMOK, som hade fyra skadade potentiell­a laglöpare, vann spurtstrid­en, fyra sekunder före Lidingös Anna Bachman.

– Kristine var lite besviken när hon kom i mål, sen blev den sådan vändning. Det blev en total glädje och många positiva ord, säger Lina Strand. PÅ HERRSIDAN VAR det minst lika jämnt. GMOK:s herrar skulle försvara fjolårets guld. Tävlingen öppnades utmärkt med klubbens tre olika lag på topp tre efter första sträckan. På andrasträc­kan tog Ola Martner över från Johan Strand. Johan Runesson ställdes på sista sträckan mot Gustav Bergman, Ravinen, i en spurtstrid. Bergman vann med sex sekunders marginal före göteborgar­en och trea kom Lidingö.

– Det hade varit en dröm om båda lagen hade vunnit. Men herrarna vann förra året och vi ska allihop ha tårtkalas i klubbstuga­n, säger Lina Strand.

 ??  ?? Guldmedalj­örerna i Göteborg-Majorna jublar efter segern.
Guldmedalj­örerna i Göteborg-Majorna jublar efter segern.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden