Göteborgs-Posten

Sudic nöjd med täta defensiven

- PHILIP TROLLÉR

FOTBOLL: ALLSVENSKA­N Häcken hade inte lämnat en allsvensk match utan att släppa in mål sedan 24 juli. Mot Gif Sundsvall lyckades man bryta sviten och stänga igen bakåt. – Vi hade inte hållit nollan på väldigt länge, så det var riktigt skönt, säger Jasmin Sudic.

Spelet böljade fram och tillbaka och lagens chanser avlöste varandra. Trots det slutade mötet mellan Gif Sundsvall och BK Häcken på Norrporten arena mållöst. Jasmin Sudic, som i Rasmus Lindgrens frånvaro tog plats i mittlåset bredvid Emil Wahlström, var belåten med den defensiva insatsen.

– Jag är nöjd med att vi lyckas hålla nollan, det var första gången på väldigt länge. Det är det positiva. Men jag är besviken över att vi inte vann matchen, vi skapade tillräckli­gt med chanser för att göra det.

Senast Hisingslag­et lämnade en allsvensk match med noll insläppta mål bakåt var i segern mot Helsingbor­gs JASMIN SUDIC HALVNÖJD. IF på Olympia den 24 juli. Sedan dess har åtta seriematch­er passerat där Häcken inte har lyckats täppa igen i defensiven. Och mot Sundsvall började det skakigt.

– Första 20 minuterna var inte bra försvarsmä­ssigt från vår sida. De kom runt mycket på deras högerkant och vi fick inte grepp om det. Men i andra halvlek löste vi det bättre, och vi var det bättre laget efter paus. Visst, de hade några frilägen, men de chanserna skapade de mest på måfå.

”Jag är nöjd med att vi lyckas hålla nollan, det var första gången på väldigt länge. Det är det positiva. Men jag är besviken över att vi inte vann matchen.”

SEDAN RASMUS LINDGRENS ankomst har Jasmin Sudic inte fått lika stort förtroende av tränare Peter Gerhardsso­n som tidigare. Malmösonen har inte sällan fått stå åt sidan för nyförvärve­t Lindgren och trotjänare­n Emil Wahlström. Men nu har han två raka matcher från start i följd.

– Det har känts bra, och jag hoppas på fortsatt förtroende.

 ??  ?? Jasmin Sudic var nöjd med att Häcken lyckades hålla tätt bakåt – men besviken över resultatet.
Jasmin Sudic var nöjd med att Häcken lyckades hålla tätt bakåt – men besviken över resultatet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden