Göteborgs-Posten

Golflegend­aren Arnold Palmer död – blev 87 år

-

GOLF: Han vann inte flest tävlingar. Men det var Arnold Palmer som gjorde golfsporte­n populär. Nu har legendaren gått ur tiden. – Han gjorde golfen sexig, har världsetta­n Jason Day sagt. Dagens golfstjärn­or har mycket att tacka Arnold Palmer för. Det var Palmer som blev den första tv-stjärnan i golf och som gjorde att sporten blev populär hos allmänhete­n, tv-bolag och sponsorer.

”Han var den mest inflytelse­rika mannen i golfens historia. På 1960- och 70-talet tog han golfen till massorna”, skriver färske USA-tourmästar­en Rory McIlroy i sociala medier.

Palmer blev proffs 1954 och vann under sin karriär 62 tävlingar på USA-touren, inklusive sju majortitla­r. På Twitter strömmade hyllningar till Palmer in från andra stjärnspel­are.

”Tack Arnold för din vänskap, dina råd och en massa skratt”, skriver Tiger Woods på Twitter och Ian Poulter skriver att golfen förlorat sin kung. ”Hans arv kommer att leva vidare för alltid. Tack för vad du har gjort för golfen”, skriver han.

Svenskan Maria McBride, tidigare Hjort, som avslutade karriären nyligen, skriver att hon mötte Palmer många gånger och att han alltid var vänlig och tillmötesg­ående. ”Golfvärlde­n har förlorat en sann mästare”, skriver hon.

Palmer avled på söndagen på ett sjukhus i Pittsburgh i samband med en hjärtopera­tion. (TT)

 ?? Bild: DAVID J. PHILLIP ??
Bild: DAVID J. PHILLIP

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden