Göteborgs-Posten

Frölunda plockar tillbaka spelare

- ISHOCKEY: FRÖLUNDA PHILIP TROLLÉR 031-62 40 00 philip.troller@gp.se

Jonathan Sigalet och Robin Figren är långtidsav­stängda. Då väljer Frölunda att plocka hem de utlånade spelarna Kristoffer Gunnarsson och Anton Karlsson för att täcka upp i truppen.

Frölunda har haft en svajig säsongsinl­edning med två förluster på de tre första matcherna. Dessutom har den regerande mästaren drabbats av två tunga avbräck i form av avstängnin­gar på Robin Figren och Jonathan Sigalet, som båda har straffats med fem matchers avstängnin­g av förbundet.

– Jag har inga åsikter om domarna offentligt, vi får acceptera dem, säger Frölundas huvudträna­re Roger Rönnberg. HAN SÄGER DOCK att han tycker det är ett problem att spelare blir indisponib­la på grund av tacklingar, och tränaren berättar att klubben internt arbetar med att ta fram tänkbara åtgärder för att spelarna ska bli mer discipline­rade i sitt agerande på isen.

– Vi för en intern dialog hur vi ska komma åt det här. Vi behöver få en bättre disciplin överlag i vårt lag. Vi har tagit för många utvisninga­r här i början. Vi vill få ned det och få spelarna att spela mer discipline­rat, men å andra sidan går det väldigt fort där ute och de spelare som nu har blivit avstängda är ju inga spelare som är kända för att göra sådana här tacklingar.

Vilken påverkan avstängnin­gar får för klubben är svårt att förutspå menar Rönnberg.

– Vi blir ännu yngre när de inte är med. Figren och Sigalet är tänkta att ha stora roller i vårt lag, och det är två väldigt erfarna spelare som ska leda de yngre, men samtidigt ges också chansen till andra att kliva in och spela fler minuter. FÖR ATT FYLLA upp luckan som har uppstått i truppen väljer Frölunda att plocka hem de utlånade spelarna Kristoffer Gunnarsson och Anton Karlsson. Samtidigt lämnar Pontus Widerström och Johannes Johannesse­n på lån till Oskarshamn. Hur tänker ni när ni plockar hem just Kristoffer och Anton?

– Vi ser till alla spelares utveckling och resonerar tillsamman­s om vad som är bäst för dem i det korta perspektiv­et och även på lång sikt. Vi vill att alla spelare ska utvecklas och har kommit överens om det här tillsamman­s med spelarna. ATT JUST GUNNARSSON får chansen att täcka upp för Sigalet menar Rönnberg har mycket att göra med att 19-åringens spelstil påminner en del om Sigalets.

– Gunnarsson är en mer defensiv back och kan fylla den lucka som Sigalet lämnar efter sig, bland annat i box play.

 ?? Arkivbilde­r: MATHIAS BERGELD/LUDVIG THUNMAN ?? TILLBAKA. Kristoffer Gunnarsson och Anton Karlsson plockas hem av Frölunda efter de långa avstängnin­garna på Robin Figren och Jonathan Sigalet.
Arkivbilde­r: MATHIAS BERGELD/LUDVIG THUNMAN TILLBAKA. Kristoffer Gunnarsson och Anton Karlsson plockas hem av Frölunda efter de långa avstängnin­garna på Robin Figren och Jonathan Sigalet.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden