Göteborgs-Posten

Klockan som har koll

-

Eva Wieselgren tror Apples nya kommer att göra hennes liv bättre.

Som alltid när jag testar en ny sportpryl är det början på mitt nya liv. Jag ska springa fem kilometer varje dag. Eller kanske tre om det är mycket att göra. Eller två om det regnar. Eller kanske räcker det att gå.

Ja, de goda föresatser­na krympte snabbt även med Apples nya klocka.

Men klockan ger inte upp hoppet om min hälsa. Den uppmanar mig att stå när jag suttit för länge, den föreslår att jag ska andas för att bli mera avslappnad.

Andas är lätt. Jag kör andningsap­pen flera gånger om dagen.

Och fast jag inte kommer att bli en sportig löpare den här gången heller så tror jag på riktigt att klockan kommer att göra mitt liv bättre.

Jag tror inte den kommer att bli liggande i en låda. Jag behöver inte vara rädd om den. Till skillnad från första modellen är denna vattentåli­g ned till femtio meters djup. Första modellen tål bara stänk. Och det är praktiskt att kunna se notiser och Facebookme­ddelanden och svara när det ringer utan att ta upp mobilen.

Det finns finns många bra appar för Apple Watch nu. På Apples presentati­on av klockan visades Pokémon Go och kartappen Viewranger. Båda använder klockans GPS, den andra nya funktionen jämfört med första modellen. Men ingen av dem har släppts när jag skriver detta. JAG TITTAR PÅ planeter i stället för att jaga pokemon och navigerar med den vanliga kartappen.

Klockan är inte billig ens i det enklaste sportutför­andet. För den som har råd med lyx finns Watch Edition där klockan är av keramik. Den kostar 14 195 kronor. Det finns också en Nike-modell (som inte är dyrare än den vanliga) och en modell i rostfritt stål med armband från Hermès.

Jag testar en sportmodel­l i aluminium. Och från att ha varit emot alla sorters klockor eftersom jag ändå har mobilen med mig känner jag att den här gärna får stanna på armen. Detta trots klockans två nackdelar: Att skärmen inte tänds omedelbart när jag höjer armen, det är en liten men irriterand­e fördröjnin­g, och att den måste laddas varje dygn.

 ??  ??
 ?? Bild: EVA WIESELGREN ?? I VÅTT OCH TORRT. Det går att simma och duscha med Apples nya klocka.
Bild: EVA WIESELGREN I VÅTT OCH TORRT. Det går att simma och duscha med Apples nya klocka.
 ??  ?? @wieselgren på Twitter Eva Wieselgren
@wieselgren på Twitter Eva Wieselgren

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden