Göteborgs-Posten

Makalöst nog mållöst

Fyra ramträffar och flera frilägen. Men Häcken lyckades aldrig spräcka målnollan mot bottenlage­t Sundsvall och fick åka hem till Göteborg med en poäng.

-

Fotboll: Trots flera stolpträff­ar och fina målchanser kunde Häcken inte spräcka nollan i Sundsvall – 0-0 slutade matchen.

SNUBBLANDE NÄRA.

BK Häcken fick nöja sig med 0–0 borta mot Gif Sundsvall på Norrporten Arena och tappar med tanke på IFK Göteborgs seger mot Östersund mark i kampen om fjärdeplat­sen. Men det saknades inte chanser i mötet med Sundsvall, som kämpar för att undvika kvalplatse­n.

– Det finns ingen logik i att den här matchen slutade 0–0, säger Häckens tränare Peter Gerhardsso­n till GP.

Publiken hade knappt hunnit inta sina platser innan de skulle bjudas på en smått galen sekvens. Alhassan Kamara snappade upp ett misslyckat bakåtspel från Dennis Olsson. ENSAM MED SUNDSVALLS målvakt Tommy Naurin avslutade anfallaren i insidan av den vänstra stolpen, bollen rullade därefter längs med mållinjen in i den andra stolpen innan ”Crespo” dök upp igen och avslutade mot det öppna målet. ”Giffarnas” mittback Marcus Danielsson hann dock kasta sig fram och styra bollen i stolpen ytterligar­e en gång.

– Jag har aldrig varit med om något liknande, det var väldigt mycket otur för mig i det läget. Jag var på väg att målfira, men stolpen stod i vägen...säger ”Crespo”.

– Det var ju helt osannolikt. Vi jublade flera gånger om på bänken, vi trodde det var mål, säger Gerhardsso­n.

Och det skulle inte räcka med tre ramträffar i den första halvleken för Häcken. I den 37:e minuten höll sig John Owoeri framme på ett inlägg från Nasiru Mohammed. Anfallaren­s nick såg ut att vara på väg in i nät – men än en gång stod stolpen i vägen.

Också Sundsvall, och inte minst lagets anfallare Johan Eklund, hade sina chanser.

I den första halvleken fick Eklund två bra lägen från nära håll – men ena gången sköt han hål i luften och vid nästa tillfälle smet skottet strax utanför Peter Abrahamsso­n högra stolpe. Efter paus ställdes Eklund mot Abrahamsso­n igen. Men trots två frilägen med Häcken-målvakten lyckades han inte näta. MEN EKLUND VAR knappast ensam målsumpare i den här matchen. När klockan tickade upp mot 80

 ??  ??
 ??  ?? Sundsvalls målvakt Tommy Naurin lyckades till slut rädda bollen efter tre stolpträff­ar i samma spelsekven­s.
Sundsvalls målvakt Tommy Naurin lyckades till slut rädda bollen efter tre stolpträff­ar i samma spelsekven­s.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden