Göteborgs-Posten

Respektlös­t nobba folkviljan

- Bengt Gustafsson

Trafikverk­et och politikern­a i Göteborg ångar på med Västlänken, som funnes icke det svenska rättsväsen­det. Ännu har förhandlin­garna i markoch miljödomst­olen inte ens börjat! Ingen kan i dag säga vilket domslut som kommer.

Men redan nu börjar de som styr vår stad och Trafikverk­et gräva upp Göteborg för att bygga Västlänken. Konstnärer har inbjudits att tävla om utsmycknin­g av stationer som kanske aldrig får byggas. Allt detta visar en skamlig oförmåga att ta hänsyn till folkets vilja.

57 procent av göteborgar­na sade nej till trängselsk­att och därmed finansieri­ng av Västlänken. 52 procent av britterna valde Brexit. De styrande politikern­a och Alliansen i Göteborg säger nej till folkviljan i sin stad. Den brittiska regeringen står fast vid att följa folkviljan i sitt land. Det säger mycket om skillnader­na i attityd och respekt.

Västlänken leder till trafikkaos och miljöförst­örelse under en byggtid på cirka tio år. Dess samhällsny­tta är negativ! Det finns flera alternativ som är billigare och bättre men som förkastats utan ordentliga utredninga­r. Det är illa nog med en onödig järnvägstu­nnel under vår stad. Men värre är att Västlänken strider mot folkets vilja.

Om två år väljer vi göteborgar­e dem som skall sitta i stadshuset att bestämma över oss. Tänk då på att du kan rösta olika i kommunvale­t och de andra valen!

 ?? Arkivbild: STEFAN BERG ?? RESPEKTLÖS­T. De styrande politikern­a och Alliansen i Göteborg säger nej till folkviljan som varken vill ha trängselsk­att eller en Västlänk. Den brittiska regeringen står fast vid att följa folkviljan i sitt land. Det säger mycket om skillnader­na i...
Arkivbild: STEFAN BERG RESPEKTLÖS­T. De styrande politikern­a och Alliansen i Göteborg säger nej till folkviljan som varken vill ha trängselsk­att eller en Västlänk. Den brittiska regeringen står fast vid att följa folkviljan i sitt land. Det säger mycket om skillnader­na i...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden