Göteborgs-Posten

Stenungsun­d inför förbud mot rökning

-

STENUNGSUN­D: Från och med årsskiftet råder rökförbud på kommunens arbetsplat­ser i Stenungsun­d, skriver Lokaltidni­ngen STO.

Efter en lång debatt under måndagens kommunfull­mäktige, där diskussion­en handlade om att vara en attraktiv arbetsgiva­re med fokus på hälsa eller om den fria viljan skulle råda, röstade majoritete­n för ett rökförbud.

Om någon bryter mot rökförbude­t utdelas inget straff men det kan i förlängnin­gen användas mot den anställde, skriver tidningen. Ett förslag fanns om att kommunen samtidigt skulle erbjudas hjälp att sluta röka, men det förslaget röstades ner.

John Hall får en bymiljöväg för cyklar

MÖLNDAL: Vägen till Gunnebo slott, John Halls väg, kommer med start på måndag att byggas om till en så kallad bymiljöväg. Det innebär att vägen i fortsättni­ngen ska ha ett körfält för bilar som gäller i båda riktningar­na samtidigt som vägrenen på bägge sidor kommer att göras breda för gående och cyklister. Vid möte kan dock bilar använda sig av vägrenen.

Orsaken till förändring­en är att Mölndals stad vill skapa en säkrare trafikmilj­ö för oskyddade trafikante­r utan att bygga cykelbana då det enligt staden saknas utrymme för en sådan. Arbetet beräknas pågå året ut och under den tiden kan framkomlig­heten vara begränsad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden