Göteborgs-Posten

Giuliani främste kandidat som utrikesmin­ister

- TT

New Yorks tidigare borgmästar­e Rudy Giuliani är den främste kandidaten till att bli USA:s nye utrikesmin­ister när Donald Trump tillträder på presidentp­osten.

Enligt en källa är han och 67-årige John Bolton, som var USA:s FN-ambassadör i Bush-administra­tionen, under övervägand­e för tjänsten.

Den 72-årige Giuliani var en av Trumps mest uppmärksam­made anhängare under presidentv­alskampanj­en och introducer­ade honom flera gånger vid valmöten med skarpa angrepp på Demokrater­nas presidentk­andidat Hillary Clinton.

Giuliani var en tidig anhängare till Trump, har varit hans vän i många år och har ihärdigt försvarat honom genom många kontrovers­er.

– Om Rudy vill ha det, så får han det, säger Newt Gingrich, RUDY

GIULIANI. tidigare talman i kongressen, till Fox News.

Gingrich, som också har nämnts som en kandidat till Trumps stab, säger att han tror att Giuliani kan vara mer intressera­d av att nomineras till justitiemi­nisterpost­en eller minister för inrikes säkerhet.

Trumps talesman Jason Miller uppger att Trump kommer att möta den tillträdan­de vicepresid­enten Mike Pence, som är chef för Trumps arbete med att ta över arbetet i Vita huset, under dagen. Då kommer de att ”se över ett antal namn för viktiga poster”.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden