Göteborgs-Posten

Succé för Sam i landslagsd­ebuten FOTBOLL: TRÄNINGSLA­NDSKAMP

Sam Larsson fick chansen mot Ungern. Yttern tackade för förtroende­t genom att göra mål i debuten. – Skönt att göra mål, säger han till TV12.

- FREDRIK JANLIND 031-62 40 00 fredrik.janlind@gp.se

Janne Andersson gav flera ”nya” ansikten chansen mot Ungern. Nyast av alla var Sam Larsson. Den förre IFK-profilen hade aldrig gjort någon A-landskamp.

Under Erik Hamréns ledning var han aldrig uttagen i truppen. Janne Andersson hade med honom i truppen för VM-kvalmatche­rna mot Bulgarien och Luxemburg. Då fick Sam Larsson lämna truppen efter en ljumskskad­a. MOT FRANKRIKE SENAST i VM-kvalet blev det en plats på bänken hela matchen. Mot Ungern behövde han bara en halvtimme på sig innan han slog till i sin landslagsd­ebut. Detta efter en frispark som gick via muren och ställde målvakten, Balazs Megyeri.

– Oscar (Wendt) säger att jag ska ta den. Sen i sista sekund säger han att han ska ta den. Sen kom vi fram

till att jag skulle ta den och jag hade lite flyt med träffen där. Men det är skönt att göra mål i debuten, säger Larsson till TV12. ISAAC KIESE THELIN ville inte vara sämre än Sam Larsson. Anfallaren slog till i den andra halvleken med ett riktigt klassmål.

Ett mål som var hans första för A-landslaget. Ett välkommet mål för Isaac Kiese Thelin som varit kraftigt ifrågasatt efter ett antal svaga prestation­er i landslagst­röjan och svajande form i klubblaget, Bordeaux.

– Det är extra roligt att Isaac fick göra mål nu efter att han inte fick till det sista avslutet i Paris. Att han fick göra mål nu glädjer mig lite extra, säger förbundska­pten Janne Andersson i TV12. TVÅ VÄLKOMNAND­E BESKED för Janne Andersson med först Sam Larsson och sen även Isaac Kiese Thelin som presentera­t sig som målskyttar för landslaget.

Segern mot Ungern innebar första segern i en träningsla­ndskamp på bortaplan på fyra år för landslaget.

– Jag tycker vi genomför matchen jätteväl. Vi har ett kompakt försvarssp­el och skapar målchanser på många olika sätt. Det enda jobbiga är väl att vi borde ha gjort fler mål, säger Janne Andersson och fortsätter.

– De här spelarna är så mottagliga och ställer upp på lagets idé. De underordna­r sig lagets sätt att spela fotboll och det är en häftig känsla att vi har fått fram det så kraftigt under den här perioden.

Nu är landslagså­ret över och Sam Larsson och co får vänta ända tills 25 mars innan Sverige tar emot Vitrysslan­d i VM-kvalet på Friends Arena.

 ??  ?? 1–0. Sam Larssons fick chansen på Sveriges vänsterkan­t, och efter en halvtimme lyfte han in sitt första landslagsm­ål
1–0. Sam Larssons fick chansen på Sveriges vänsterkan­t, och efter en halvtimme lyfte han in sitt första landslagsm­ål
 ?? Bild: DANIEL STILLER ??
Bild: DANIEL STILLER

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden