Göteborgs-Posten

Omarssons övergång till Blåvitt klar

- FREDRIK JANLIND 031-62 40 00 fredrik.janlind@gp.se

Elias Omarsson har skrivit på för IFK Göteborg fram till sommaren 2020. Ett val han gjorde för sina känslor för klubben. – Jag älskar allting med den här klubben, säger han till GP.

Den 21-årige landslagsm­annen från Island kom under tisdagen överens med IFK Göteborg. En lång jakt på hans namnteckni­ng där sportchefe­n Mats Gren till slut fick allting klart – timmar före det att klubbens köpoption med Vålerengen hade löpt ut.

Det har tagit lång tid så det är skönt att det är klart. Det är väldigt skönt att ha det klart för den fortsatte planeringe­n av truppen, GP FICK TAG i anfallaren via telefon, före dess att han spelade mot Malta med det isländska landslaget. Han berättade om sina känslor att övergången nu är klar.

– Det känns grymt! Jag är väldigt glad med dealen och jag blickar nu framåt. Varför blev det IFK Göteborg? För din utveckling­s skull?

– Jag vill bli bättre och jag vet att tränarna och spelarna kan hjälpa mig att bli det. MATS GREN BERÄTTAR att processen drog ut på tiden och att det var först för två dagar sedan som han började känna att det gick vägen.

– Det har tagit lång tid så det är skönt att det är klart. Det är väldigt skönt att ha det klart för den fortsatte planeringe­n av truppen, säger han och fortsätter.

– Men han har ju trivts väldigt bra och kommit in i gänget snabbt.

Enligt uppgifter till GP låg utköpsklau­sulen på cirka 1,5 miljoner kronor. Något som Mats Gren inte vill kommentera.

– Jag visste ju hur dealen med Vålerengen såg ut. Den är helt okej för oss, sen vill jag inte säga något mer.

”Fönstret stänger ju sista januari och det är flera som aviserat att de kanske är sugna på ett äventyr” MATS GREN IFK Göteborgs sportchef

FÖR IFK GÖTEBORG återstår nu tre spelare att hitta, en vänsterfot­ad ytter, en ersättare till Hjalmar Jonsson och ännu en anfallare. På Mats Grens dagordning står också att förlänga med ett par nyckelspel­are som har utgående kontrakt nästa säsong.

– Ja, där kommer jag nog att sätta mig i februari. Fönstret stänger ju sista januari och det är flera som aviserat att de kanske är sugna på ett äventyr. Men jag tror det blir lättare för mig att sätta mig i februari. Men det är klart vi har en diskussion, det har jag med några redan, säger Mats Gren.

Omarsson själv verkar knappt kunna hålla sig innan den allsvenska fotbollen drar igång igen nästa år.

– Jag älskar allting med den här klubben, säger den isländske anfallaren.

 ?? Arkivbild: CARL SANDIN ?? HAR SKRIVIT PÅ. Elias Omarssons övergång från Vålerengen till IFK Göteborg är klar.
Arkivbild: CARL SANDIN HAR SKRIVIT PÅ. Elias Omarssons övergång från Vålerengen till IFK Göteborg är klar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden