Göteborgs-Posten

Hamrén förnekar norskt rykte

- FREDRIK JANLIND

FOTBOLL Per-Mathias Högmo hänger löst som norsk förbundska­pten. Enligt uppgifter till GP är Erik Hamrén en av kandidater­na till att ersätta honom. – Jag var en tur till Oslo men det handlade inte om förbundska­ptensjobbe­t, säger han till Expressen.

Förlusten mot Tjeckien med 2–1 för Norge i lördag var tredje förlusten på de fyra inledande VMkvalmatc­herna. Ett kvalspel som började med förlust mot Tyskland, förlust mot Azerbajdzj­an och sedan den enda segern – mot San Marino med 4–1. Det norska landslaget­s förlust mot Tjeckien var lagets nionde förlust på de 13 senaste landskampe­rna. FÖRBUNDSKA­PTEN Per-Mathias Högmo eller Messias som han kalllades när han tränade Djurgården är allt annat än säker på sin post. I vårt grannland i väst knorras det en hel del och Högmo riskerar sparken. Den 56-årige norrmannen tänker dock inte lämna sin post frivilligt.

– Jag har kontrakt i ett år till och det är vad som gäller, sa han efter förlusten mot Tjeckien.

Det norska förbundets elitfotbol­lschef, Nils Johan Semb ska enligt norska Dagbladet ha träffat FC Köpenhamn-tränaren Ståle Solbakken på en restaurang. Solbakken är huvudvalet som ny norsk förbundska­pten, enligt Dagbladet.

Ståle Solbakken slår dock tillbaka mot uppgiftern­a i en intervju med VG.

– Det var inget snack om jobbet som förbundska­pten. Och det är sanningen. ERIK HAMRÉN. MEN DET KAN finnas fler alternativ. Ett skulle, enligt uppgifter till GP, kunna vara Erik Hamrén som under tisdagsmor­gonen satte sig på ett plan från Landvetter med destinatio­n Oslo.

Nu drygt två månader senare står han fortfarand­e utan ett nytt uppdrag. Kanske kan det bli som förbundska­pten för det norska landslaget. För han är fortfarand­e väldigt populär i Norge sedan den framgångsr­ika tiden i storklubbe­n Rosenborg.

– Jag var en tur till Oslo men det handlade inte om förbundska­ptensjobbe­t, säger han till Expressen.

Istället ska Hamrén vara i Norge för att delta i en paneldebat­t på torsdag.

GP har varit i kontakt med Erik Hamrén som inte vill ställa upp på en intervju.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden