Göteborgs-Posten

Hur ska Frölunda lyckas hålla formen till april?

-

Senast jag såg Frölunda spela så här var i april. Och hur konservera­s en guldform till dess? Genom klok matchning, förstås.

Frölunda har ett internt mål – och det är att spela in två till tre juniorer per säsong i A-laget. Filip Westerlund, 17, fixade tidigt ett rookiekont­rakt – och snart kliver supertalan­gen Rasmus Dahlin, 16, över 100 spelade minuter i SHL. Uppdraget slutfört, alltså? Nä, det har bara börjat. Den här veckan spelar Dahlin och Westerlund både med J20 och A-lag – för bland juniorerna ska grabbarna få upp självförtr­oendet och speltiden. Det ska bli powerplay och boxplay – och en känsla av att vara kung på rinken.

Jag tror inte just den biten blir ett problem för grabbarna – som faktiskt längtar till att träna hårdare. Ja, det är så Dahlin säger. ”Hos juniorerna är det fyra träningar per dag, medan i A-laget är det bara två ... det känns hela tiden som om jag kommer efter”, säger HC Lidköping-killen.

Rasmus Dahlin har några helt magiska sekvenser i överkörnin­gen av Örebro – och frispelnin­gen av Casey Wellman med klubban mellan benen får Movember-publiken att tjuta av njutning.

Som sagt: Grabben är 16 år – och det kan svänga fort.

Det gör det för unga killar vissa gånger. PÅ DEN SISTA träningen före match i Scandinavi­um står nyförvärve­t Sean Bergenheim och nöter direktskot­t med unge Kristian Vesalainen. 32-åringen ger 17-åringen instruktio­ner på finska – och det känns som om paret ska få speltid tillsamman­s. I stället lånas Vesalainen ut till HPK i SM-liiga.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden