Göteborgs-Posten

Skadad elev kan ha utsatts för brott

- ANDERS ABRAHAMSSO­N

BROTT En tonårspojk­e som hittades medvetslös vid en skola i Halmstad i tisdags kan ha utsatts för brott. – Stämningen är tryckt på skolan, men vi har väldigt knapphändi­g informatio­n om vad som har hänt, säger skolans rektor Ola Ekstrand. Vid 15-tiden på tisdagen larmades SOS om att en skolelev i 15-årsåldern låg medvetslös vid en busshållsp­lats utanför en skola i Halmstad. En busschauff­ör, som ska ha varit den som hittade eleven, påbörjade hjärt-lungräddni­ng i väntan på ambulans. Till en början betraktade­s händelsen som ett sjukdomsfa­ll – men nya uppgifter gör nu att polisen misstänker att ett brott kan ligga bakom pojkens skadeläge.

– Det kan vara så att pojken har utsatts för någon typ av våld innan han föll ihop. Vi har fått uppgifter från lite olika håll och kanter och måste nu undersöka vad som är sanning, berättade polisens presstales­man Stefan Gustafsson under tisdagskvä­llen. ENLIGT SKOLANS REKTOR Ola Ekstrand inträffade det en konflikt på skolan tidigare under tisdagen som pojken var inblandad i.

– Men den avstyrdes av lärare. Det var många elever och lärare som såg händelsen, men konflikten avstyrdes och var och en gick åt var sitt håll, säger Ola Ekstrand.

Ola Ekstrand berättar vidare att pojken föll ihop i samband med att han steg ombord på bussen. UNDER TISDAGEN vårdades pojken för livshotand­e skador på Halmstads sjukhus. Under onsdagen hade sjukvården inte velat lämna någon ny informatio­n om hans skadeläge.

I går höll skolan krismöten och bjöd bland annat in presssen till skolan för att berätta vad skollednin­gen vet om händelsen.

Ola Ekstrand berättar att skolan under dagen också pratat och tagit hand om lärare och elever efter händelsen.

– Det är en ganska tryckt och dämpad stämning på skolan idag. Vissa är mer berörda än andra, säger Ola Ekstrand. TOMMY NYMAN, presstales­man hos polisen, berättar att det finns en anmälan upprättad om misshandel efter själva händelsen.

– Det finns en anmälan och vi ska nu hålla förhör för att ta reda på om det handlar om en misshandel eller inte, säger Nyman.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden