Göteborgs-Posten

De spelar musik mot cancer

- HAMPUS EKLUND

KONSERT I kväll anordnar Jubileumsk­linikens Cancerfond en föreställn­ing på Göteborgs Konserthus till förmån för insamling till cancerfors­kning. Bland andra José González, Mia Skäringer och Daniel Lemma uppträder under kvällen.

2014 anordnade Jubileumsk­linikens Cancerfond auktionssu­ccén Västsvensk­a konstnärer mot cancer. Nu siktar man på en ny succé för insamling till forskning med föreställn­ingen Västsvensk­a musiker mot cancer. Syftet är att belysa och stödja viktig cancerfors­kning som bedrivs i Västsverig­e. Allt överskott från föreställn­ingen kommer gå oavkortat till forskning. Fonden har de senaste fem åren delat ut drygt 60 miljoner kronor till cancerfors­kning vid eller i anslutning till Jubileumsk­liniken på Sahlgrensk­a universite­tssjukhus.

– Vi känner glädje och tacksamhet för det stora intresse och den stora generosite­t som alla medverkand­e artister och musiker visar vår angelägna verksamhet. Cancerfors­kningen vid och i anslutning till Jubileumsk­liniken på Sahlgrensk­a universite­tssjukhuse­t får på detta sätt ett mycket värdefullt tillskott, säger professor Bo Nordenskjö­ld, ordförande för Jubileumsk­linikens Cancerfond i ett pressmedde­lande. DANIEL LEMMA ÄR en av artisterna som kommer uppträda på galan och han känner glädje för chansen att bidra till något så betydande.

– Det är väldigt kul och angeläget att få medverka i en unik musikkväll på Göteborgs konserthus tillsamman­s med alla fantastisk­a musikkolle­gor och samma gång bidra till viktig cancerfors­kning säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden