Göteborgs-Posten

Nostalgisk rock på Trädgår’n

- FANNY EDSTAM 031-62 40 00 fanny.edstam@gp.se

Jessica Andersson får äntligen visa sin rockiga sida när Rock of 80’s kommer till Trädgår’n i februari.

I februari är det premiär för Rock of 80s på Trädgår’n. Nostalgish­owen har tidigare gjort succé i bland annat ett utsålt Scandinavi­um och Globen. Medverkar gör stjärnor som Jessica Andersson, Kee Marcello och Stefan Odelberg. Nu blir det en mer intim krogshow och Jessica Andersson är en av showens ”leading ladies”.

– Jag älskar musiken och turnén har varit helt fantastisk att göra. Det kommer bli som en väldigt hipp rockklubb anno 1986 på Trädgår´n, säger hon. Man förknippar kanske inte dig med rock?

– Nej, och jag tror det beror på att jag inte fått visa den sidan medialt. Men om jag själv får välja gör jag gärna ganska rockiga låtar. Jag är väldigt svag för rockballad­er.

– Jag hade också en rockperiod som ung när jag sprang omkring i skinny jeans, boots med sporrar och nitar. Hela 80-talet är mitt favoritårt­ionde när det gäller musik. PÅ ROCK OF 80s spelas hits med låtar från AC/DC, Journey, Guns n´Roses och Bon Jovi.

– På turnén sjöng publiken ibland så mycket att de överröstad­e oss på scenen. Det var verkligen helt galet och väldigt kul. Man förstår att det finns ett intresse för den här musiken. Det var roligt att se en proper banktjänst­eman som typ var 15 år 1987 som satt och headbangad­e på första raden.

Att vara i Göteborg en längre period kommer lägligt, inte minst då Jessica Andersson nyligen blev tillsamman­s med stjärnkock­en Johan Malm. Han har bland annat vunnit VM i ostronöppn­ing och jobbar på restaurang­en Gabriel i Feskekörka.

– Jag har fått lära mig att gilla ostron. Jag har ätit ganska mycket ostron senaste tiden och de har en speciell

”Jag hade också en rockperiod som ung när jag sprang omkring i skinny jeans, boots med sporrar och nitar.” JESSICA ANDERSSON Artist.

smak. Kanske inte det godaste jag ätit.

Men innan Rock of 80’s och Göteborg blir det en hel del julframträ­danden med lite mindre rock. Tillsamman­s med Magnus Carlsson gör hon julturnén Christmas Night, som kommer till Konserthus­et den 4 december.

 ?? Bild: DANIEL MELLQVIST ?? VILD. ”Det här är förmodlige­n det vildaste jag gjort sen studentvec­kan i Skövde -92”, säger Jessica Andersson om Rock of 80’s som kommer till Trädgår’n i februari.
Bild: DANIEL MELLQVIST VILD. ”Det här är förmodlige­n det vildaste jag gjort sen studentvec­kan i Skövde -92”, säger Jessica Andersson om Rock of 80’s som kommer till Trädgår’n i februari.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden