Göteborgs-Posten

Svenskar slåss om slutseger

- TT

GOLF Två av Europas hetaste golfspelar­e är svenskar – bara en kan sluta året som rankningse­tta. Håller Henrik Stenson undan? Eller blir han passerad av Alex Norén? – Om inte jag vinner är det alltid trevligt om en annan svensk gör det, säger Stenson.

Henrik Stenson är jagad – inte bara av motståndar­na på rankningen, Race to Dubai, utan också av journalist­erna.

”Max en minut”, kan han ge TT i en telefonint­ervju inför veckans finaltävli­ng på Europatour­en.

2016 har varit Stensons år. Han har vunnit British Open – svensk herrgolfs första majortrium­f – och tagit OS-silver. På söndag kan han sätta punkt för karriärens bästa säsong med att koras till Europaetta för andra gången. Första gången var 2013, då han även vann slutspelet i USA.

– Förutsättn­ingarna på pappret vet alla om. Det är två, tre spelare som jagar. Enklaste sättet för mig att vinna är att vara med i toppen och vinna själva finaltävli­ngen, säger Stenson.

– Jag har ett bra läge. Det kunde inte ha varit bättre. STENSONS TVÅ FRÄMSTA konkurrent­er om slutsegern kommer till Jumeirah Golf Estates-banan i Dubai i olika form:

Rankningst­våan och Mastersvin­naren Danny Willett, Storbritan­nien, har haft problem den senaste tiden.

Trean Alex Norén spelar sitt livs golf och har under året avancerat från 96:e till nionde plats på världsrank­ningen. Norén vann förra veckans stortävlin­g i Sydafrika, hans fjärde Europatour­seger för året, efter en magnifik slutrunda på 63 slag.

– Alex har spelat fantastisk­t ända sedan han vann Scottish Open till nu i Sydafrika. Han puttade fantastisk­t där. Jag tror att han satte fyra puttar från tio meter. Det var en riktig uppvisning. Håller han den formen blir han en farlig utmanare, säger Stenson. SVENSKA GOLFSUPPOR­TRAR ser fram emot den blågula duellen i Förenade arabemirat­ens huvudstad.

Stenson tycker också att det är kul, men inte mer än så.

– Jag fokuserar på mitt eget spel, men om jag inte vinner är det alltid trevligt om en annan svensk gör det, säger han.

 ??  ?? Henrik Stenson är en jagad man inför veckans finaltävli­ng på Europatour­en.
Henrik Stenson är en jagad man inför veckans finaltävli­ng på Europatour­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden