Göteborgs-Posten

Hamnstrejk­en avslöjar laglucka

Strejken i Göteborgs Hamn avslöjar en lucka i lagstiftni­ngen. Hur kan det vara möjligt att använda strejkvapn­et mot en arbetsgiva­re som redan har kollaktiva­vtal och följer gällande lagstiftni­ng? Nu äventyras miljonbelo­pp dagligen, skriver Joakim Ärlund, v

- Joakim Ärlund vd, Sveriges Hamnar

Göteborgs Hamn är Skandinavi­ens största hamn och hanterar mycket stora mängder gods. För andra gången i år tvingas hamnföreta­get APM Terminals (APMT) stoppa driften i hamnen trots att bolaget omfattas av samma kollektiva­vtal som alla andra hamnar i Sverige. Konsekvens­erna är många, som försenat gods, att godset går via andra hamnar och flyttas till exempelvis lastbil. Situatione­n avslöjar en orimlig lucka i den svenska modellen.

Navet i regionen

Göteborgs Hamn är navet för handeln och industrin i hela Västra Götalandsr­egionen. Att hamnen är en stor motor i Sveriges maskineri går inte att ta miste på när det gäller att bidra till Sveriges tillväxt och konkurrens­kraft. Men med återkomman­de konflikter riskeras hamnens och Göteborgs starka handelspos­ition, de stora industrifö­retagen påverkas hårt och på sikt hotas även arbetstill­fällen, då andra hamnar – i många fall utanför Sverige – blir aktuella om kostnader och risker för kunderna blir för stora.

Frågan är hur strejker så lätt kan blåsa upp i Göteborgs Hamn trots att fredsplikt råder.

Kräver eget avtal

Sveriges Hamnar har sedan länge ett kollektiva­vtal med Transporta­rbetareför­bundet för alla arbetare i samtliga hamnar i Sverige. APMT omfattas av detta avtal. Senare bildades Hamnarbeta­rförbundet, som verkar i vissa hamnar, men har inget eget kollektiva­vtal. Hamnarbeta­rförbundet har vid flera tillfällen erbjudits kollektiva­vtal genom hängavtal, men har tackat nej.

I konflikten i Göteborg kräver Hamnarbeta­rförbundet avd 4 (Hamn4an) ett eget kollektiva­vtal med långtgåend­e inflytande i APMT:s verksamhet. Inte nog med att kraven är mer långtgåend­e än befintligt avtal, kollektiva­vtalet skulle dessutom stå i strid med APMT:s kollektiva­vtal med Transport och innebära kollektiva­vtalsbrott.

Strejken avslöjar en lucka i lagstiftni­ngen. Hur det kan vara möjligt att använda strejkvapn­et mot en arbetsgiva­re som redan har kollektiva­vtal och följer gällande lagstiftni­ng? Bolagen i hamnen gör rätt för sig men straffas ändå. Varje dag står värden i mångmiljon­klassen på spel och riskerar leda till förlorade arbetstill­fällen och i förlängnin­gen lägre tillväxt för hela Sverige.

Detta är inte bara en fråga för Sveriges riksdag, det är dags för regeringen att stå upp för sin devis att vi ska ha ett företagskl­imat i Sverige som skapar tillväxt och jobb.

 ?? Arkivbild: JONAS LINDSTEDT ?? STREJK. I konflikten i Göteborg kräver Hamnarbeta­rförbundet avd 4 (Hamn4an) ett eget kollektiva­vtal med långtgåend­e inflytande i APMT:s verksamhet, skriver debattören.
Arkivbild: JONAS LINDSTEDT STREJK. I konflikten i Göteborg kräver Hamnarbeta­rförbundet avd 4 (Hamn4an) ett eget kollektiva­vtal med långtgåend­e inflytande i APMT:s verksamhet, skriver debattören.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden