Göteborgs-Posten

Blivit trevligare”

-

tet, säger Anna Seltzman.

På organisati­onen Innerstade­n Göteborg, med nära 700 medlemmar, startad av kommunen, Fastighets­ägarna i Göteborg och Göteborgs köpmannafö­rbund, säger Bengt Helgius:

– Vi förordar det här konceptet, att bredda trottoarer­na för de är för smala i dag. Innan massbilism­en bredde ut sig hade gatorna i stan bredare trottoarer.

”Där finns bland annat två matthandla­re som får det svårt om för många p-platser försvinner”

HAN ÄR INNERSTADS­VÄRD med arbetsuppg­ift att varje dag röra sig några timmar på gatorna innanför Vallgraven.

– Förra hösten gjorde vi en enkät bland butiks- och restaurang­ägarna och en massa andra verksamhet­er runt ”puckeln” på Kungsgatan och ner till Esperantop­latsen. Många BENGT HELGIUS Organisati­onen Innerstade­n var positiva till att pröva att göra som på Tredje Långgatan också på Kungsgatan. Men vi hann inte få kontakt med tillräckli­gt många, kände vi, och vi måste dessutom gå vidare till fastighets­ägarna, säger Bengt Helgius på Innerstade­n.

På denna den västligast­e delen av Kungsgatan, vid ”puckeln” mellan Kungshöjd och Otterhälla­n, finns dock en del butiker med tyngre varor som kräver att kunderna kan köra ända fram med bil.

– Där finns bland annat två matthandla­re som får det svårt om för många p-platser försvinner, säger han. Men, tillägger Bengt Helgius: – Utveckling­en av våra gator handlar ju inte bara om att krögarna och butikerna ska vara nöjda. Också boende, barn, äldre, alla ska trivas i stan.

 ?? Bilder: PER WAHLBERG ?? andra verksamhet­er kan ersätta en del p-platser.
Bilder: PER WAHLBERG andra verksamhet­er kan ersätta en del p-platser.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden