Göteborgs-Posten

Kulturpeng­ar halveras i nästa budget

- KARINA HANSSON

HÄRRYDA Budgeten halveras för offentlig konst. Och kulturskol­an får klara sig utan ett tänkt tillskott.

I veckan klubbades 2017 års budget i Härryda. Bland förändring­arna finns en halvering av pengar till offentlig konst från en procent av kostnadern­a för nybyggen till en halv procent, skriver tidningen Härryda-Posten. Vilka summor handlar det om?

– Det går inte att säga, det är helt beroende på vad det är för byggen men halveringe­n av stödet följer av vilken typ av byggproces­s vi har i Härryda, säger Joakim Albrektson, kulturchef i Härryda kommun till GP.

– Vi kommer att göra en analys av vad detta. Sen får vi ta ställning till vad detta blir, men som jag tidigare sagt så får vi förhålla oss till det då det blir klart i ett senare skede. ÄVEN KULTURSKOL­AN kommer att få klara sig utan tänkta pengar eftersom den summan i stället satsas på extra medarbetar­e på Landvetter kulturhus.

Men här tror Joakim Albrektson att kulturskol­an kommer att klara sig bra.

Enligt Härryda-Posten planerar kommunen även att dra ner på Mölnlycke biblioteks verksamhet för att möta önskemål från Landvetter­s kulturhus på en tekniker på halvtid. Enligt Joakim Albrektson är tanken att omfördela resurserna för att slippa säga upp personal eller ändra öppettider­na. I budgeten finns även ett föreningsb­idrag på 250 000 kronor till Kulturhåll­plats Hindås.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden