Göteborgs-Posten

Varför stänger Frölunda in sig när det stormar?

-

Nä, Frölunda ... det är inte bara när solen skiner som vi skriver. Vad hände med transparen­sen?

Om vi startar med matchen i Karlstad så är det oerhört starkt att slå Färjestad när Sean Bergenheim dessutom åker på ett matchstraf­f. Men det är inte där som fokus ligger just nu. Det är på avstängda juniorer. När det gäller själva sakfrågan – att Frölunda stängt av juniorer som inte vill spela i A-laget, för då riskeras deras collegemöj­lighet – så finns det förstås två vinklar. Bägge är också helt förståelig­a. Jag inser att Roger Rönnberg och Frölunda vill ha sina unga spelare redo för A-lag. Säg att det blir en rejäl kräksjuka i Frölundabo­rg – och så tackar åtta av tio juniorer nej till spel? Det är ohållbart. Spelar du i Frölundas juniorer måste du vara beredd på A-lagsspel. Då är du så pass nära – och du ska inte kunna tacka nej.

Men jag förstår också unga spelare som redan som 18-åringar fått beskedet att de inte ingår, inte är önskvärda, i Frölundas A-lagsplaner för nästa säsong. När de lämnat gymnasiesk­olan och står med en vit hatt i handen, vill säga. De spelarna måste planera framtiden.

De måste se vilka alternativ som finns.

College i USA ger en utbildning, samtidigt som drömmen om ett liv som hockeyspel­are fortfarand­e kan leva – och det finns förstås sent utvecklade spelare som tagit sig via just college till NHL. Nordamerik­a.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden