Göteborgs-Posten

Lindström till Häcken som back

- ERIC HILMERSSON

FOTBOLL: HÄCKEN Efter nio år i Öis tar Jakob Lindström klivet över till Hisingen och Mikael Stahres Häcken – som högerback. – Det kändes bra på alla sätt, säger 23-åringen om beslutet.

Det har varit en illa dold hemlighet ända sedan säsongen tog slut, och Lindström konstatera­de själv efter sista matchen med Öis att ”det lutade” åt Häcken.

Nu är det helt klart. Mittfältar­en, som även kan spela back, har skrivit på för Mikael Stahres lag på Hisingen och tar därmed klivet upp i allsvenska­n efter sex säsonger i division ett och Superettan.

– Det känns jätterolig­t. Det ska bli spännande att komma till en allsvensk förening, säger Jakob Lindström till GP. Varför blev det just Häcken?

– Det kändes bra på alla sätt. Jag får bo kvar i stan och Häcken spelar en rolig fotboll. Det kändes rätt från början när Sonny ringde. JAKOB LINDSTRÖM ÄR 23 år och har Ahlafors IF som moderklubb. Hans kontrakt med Öis går ut och han var därför fri att gå vart han vill. Det blev Häcken – som värvar honom som högerback i första hand.

– Ja, det var där vi hade ett hål och han får konkurrera med Joel Andersson på den positionen, säger sportchefe­n Sonny Karlsson.

Något Lindström inte verkar ha något emot.

– Nej, det har vi ju pratat om och jag har spelat en hel del som både mittback och högerback. Jag känner mig trygg där och tror att jag kan bli bäst där, även om man inte vet vad som händer i framtiden. KONTRAKT ÄR SKRIVET på 1 plus 3 år – vilket innebär att en ny diskussion kommer att hållas efter Lindströms första år i Häcken. Han lämnar nu Öis efter hela nio år i föreningen.

– Det är klart att det är lite vemodigt, det är många man känner bra i Öis. Jag har haft en fantastisk tid där, men nu var det läge att gå vidare, säger Lindström.

Sonny Karlsson om varför man föll för Lindström:

– Vi tror han kan bli riktigt bra som högerback och han har några spetsegens­kaper i sin tuffhet, och sin fina fot. Han har även ett bra huvudspel, trots att han ju inte är någon 1,90-gubbe direkt, säger Karlsson. SPORTCHEFE­N LETAR NU efter en mittback att kompletter­a truppen med. Dessutom är det ännu oklart om trotjänare­n Emil Wahlström fortsätter.

– Han och Mikael Stahre hade ett snack i dag, så vi får se vad han känner, säger Sonny Karlsson.

Häcken kommer att i början av februari åka till Dubai på träningslä­ger – precis som rivalen IFK Göteborg. De båda lagen kommer att spela en träningstu­rnering, men enligt Karlsson kommer man inte att möta varandra.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden