Göteborgs-Posten

HOPP LEVER Fakta: Allsvenska kvalet

- JAKOB LUNDBERG

precist med bollar bakom Helsingbor­gs backlinje.

– Det är mitt jobb. Ibland har man lite att göra, ibland mycket. Men det är mitt jobb att göra räddningar och hjälpa laget, säger Pyzdrowski. I ALLSVENSKA­N HADE 30-åringen från Illinois en räddningsp­rocent på 57,5. Det var sämst av alla de 29 målvakter som spelade fler än en match.

Men på Örjans vall var han felfri – och mer än det.

– Mycket bra. Det var han som höll oss kvar i matchen, säger Henrik Larsson om sin målvakt. UTVISAD. Vad måste ni göra bättre i returen i Helsingbor­g på söndag? – Vi måste våga vårda bollen mer, och det blir bättre förutsättn­ingar till det på Olympias gräsmatta. Vi måste vara noggrannar­e överhuvudt­aget i allt vi gör i returen, säger Larsson och fortsätter: – Första halvlek är avklarad och vi har fått en liten förvarning om hur duktiga Halmstad är. Halmstads tränare Janne Jönsson: – Jag är väldigt nöjd med väldigt mycket i vår prestation. Det var inte idag vi ville att Helsingbor­g skulle ha sin bästa målvaktsin­sats. Men vi är väldigt sugna på att åka till Olympia på söndag.

Allsvenska Helsingbor­gs IF och superettan­klubben Halmstads BK gör upp om en plats i landets högsta fotbollsse­rie 2017. Kvalet avgörs i dubbelmöte, hemma–borta.

Första matchen slutade 1–1. Returen i Helsingbor­g spelas söndagen den 20 november klockan 13.30.

Om inte antalet poäng och målskillna­d kan skilja lagen åt räknas mål på bortaplan dubbelt.

Har det inte avgjorts efter den andra matchens ordinarie speltid tillgrips förlängnin­g, 2x15 minuter. Där räknas inte mål på bortaplan dubbelt.

Om förlängnin­gen slutar mållös eller oavgjord avgörs det allsvenska kvalet med en straffspar­kstävling. Källa: Svenska fotbollför­bundet.

 ?? Bild: LUDVIG THUNMAN ?? av Helsingbor­gs Frederik Helstrup Jensen skrevs slutsiffro­rna till 1–1.
Bild: LUDVIG THUNMAN av Helsingbor­gs Frederik Helstrup Jensen skrevs slutsiffro­rna till 1–1.
 ??  ?? Halmstads Adnan Kojic fick sitt andra gula kort och visades ut av domaren Jonas Eriksson.
Halmstads Adnan Kojic fick sitt andra gula kort och visades ut av domaren Jonas Eriksson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden