Göteborgs-Posten

Sverigeett­orna får en tuff väg i SOC

- PETER WIKSTRÖM

BORDTENNIS: SOC Sverigeett­an Kristian Karlsson har en semifinalp­lats från förra året att försvara i SOCpingise­n. Damernas Sverigeett­a Matilda Ekholm får gå tillbaka längre i tiden för att hitta en bra insats i Swedish Open. – 2005, säger hon.

Matilda Ekholm har enträget tagit karriärkli­v i pingishage­n. Vid 34 års ålder ser hon definitivt inget slut på sin karriär.

– Vår massör Pelle Kjellström säger att man inte behöver tappa i explosivit­et förrän bortåt 50-årsåldern, säger Ekholm och ler. Spelare som J-O Waldner och Jörgen Persson höll ju på väldigt länge. SÅ ÄVEN OM Cartagena-proffset ska hjälpa till med ungdomsträ­ning några helger i nya svenska klubben Boo KFUM och hon har grundat för en ledargärni­ng med ett par universite­tskurser, så lär det dröja innan bordtennis­en tar över hennes tid utanför hagen. I SOC HAR Ekholm som bäst nått tredje omgången.

– Jag känner fortfarand­e att jag utvecklas. Jag har en av de bästa servarna i världen och väldigt varierad forehand. Men det finns spelare som kan låsa mig, jag jobbar MATILDA EKHOLM med att hitta strategier mot alla spelare så jag kan få spelet dit jag vill.

Kristian Karlsson har hunnit till plats 22 på världsrank­ingen och är rena junioren i jämförelse med Ekholm med sina 26 år. Men 2015 års semifinali­st har dragits med en inflammati­on i ena foten sedan EM och inte tävlat sedan dess.

”Jag känner fortfarand­e att jag utvecklas. Jag har en av de bästa servarna i världen och väldigt varierad forehand.”

OM HAN HÅLLER normal nivå så väntar troligen tyske världssexa­n Dimitrij Ovtcharov i tredje omgången.

– Målet är att slå Europaetta­n igen, jag slog honom i World Cup senaste, säger Karlsson.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden