Göteborgs-Posten

Krasslig Kalla missar premiären

- TT

SJUK. SKIDOR Charlotte Kalla är febersjuk. Skidstjärn­an ställer därför in säsongspre­miären i Bruksvalla­rna – precis som landslagsk­ompisarna Emil Jönsson och Ida Ingemarsdo­tter. – Charlotte får vila några dagar, säger hennes tränare Magnus Ingesson.

Charlotte Kalla fick feberkänni­g under natten till torsdagen. Att hon tackar nej till skidpremiä­ren i Bruksvalla­rna kan till viss del ses som en säkerhetså­tgärd, menar tränaren Magnus Ingesson.

– Hon är lite krasslig. Jag tror inte att det är något allvarligt, hon har ingen känning i halsen eller så. Men det finns ingen anledning att vara kvar här, säger han.

– Det kan vända på ett dygn, men det brukar inte göra det. Det finns ingen fördel med att ställa sig på start när man haft lite feber. Det brukar sällan bli bra resultat då. I STÄLLET FÖR helgens tävlande väntar nu ett par dagars vila för Charlotte Kalla.

– Vi får ta och se framåt. Det är en lång säsong, säger Ingesson som inte känner någon oro för Kallas medverkan i världscupp­remiären i finländska Ruka nästkomman­de helg:

– Nej, det tycker jag inte ska vara någon fara. EMIL JÖNSSON MISSAR också tävlingarn­a i Bruksvalla­rna, uppger landslaget­s presschef Katarina Medveczky i ett sms till SVT Sport. Sprintspec­ialisten har dragits med en magmuskels­kada under en tid, och landslagst­ränaren Ola Ravald sade nyligen att Jönsson inte vill gå på för hårt.

”Han är bättre men måste successivt gå på med högintensi­v träning”, skriver Medveczky. IDA INGEMARSDO­TTER kommer heller inte till start i helgen. I hennes fall är det en förkylning som sätter stopp för tävlandet.

”Vaknade i dag med en ond hals så bara drar i handbromse­n och rulla hemåt och se till att bli kry igen! Surt, jo verkligen såg fram emot att få tävla!”, skriver hon på sin Facebooksi­da.

 ??  ?? Charlotte Kalla kommer inte till start när skidpremiä­ren genomförs i Bruksvalla­rna i dag med 5 km fri stil för damerna.
Charlotte Kalla kommer inte till start när skidpremiä­ren genomförs i Bruksvalla­rna i dag med 5 km fri stil för damerna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden