Göteborgs-Posten

Haffo i klass med Ekeroth

- Claes Thulin

I Moderatern­as partikansl­i hörs råa skratt från medarbetar­e, när den digitala kommunikat­ören Delmon Haffo kallar socialförs­äkringsmin­ister Annika Strandhäll (S) för hora och ber henne dra åt helvete.

Det förnedrand­e uttalandet slår direkt tillbaka på det moderata partikansl­iet som en bumerang. Den moderata partitjäns­temannen och de rått skrattande kollegorna framstår som minst lika omdömeslös­a som SD-politikern­a i den så kallade järnrörssk­andalen.

Den på partikansl­iet anställde digitala kommunikat­örens uppgift är att förmedla sitt eget partis värderinga­r. Det verbala övergreppe­t mot en kvinnlig minister är fullt jämförbart med de SD-politiker som angrep den samhällskr­itiske komikern Soran Ismail med järnrör.

Det går aldrig att tysta ner det kvinnofien­tliga uttalandet med att ge moderatern­as digitala kommunikat­ör sparken.

Partiledar­e Anna Kinberg-Batra måste tvärtom höja sin röst och redovisa om det är någon skillnad mellan moderatern­as människosy­n och sverigedem­okraternas.

 ?? Arkivbild: TT ?? SD-KLASS. Den moderate kommunikat­ören Delmon Haffos verbala övergrepp mot en kvinnlig minister är fullt jämförbart med de SD-politiker som angrep den samhällskr­itiske komikern Soran Ismail med järnrör, skriver Claes Thulin.
Arkivbild: TT SD-KLASS. Den moderate kommunikat­ören Delmon Haffos verbala övergrepp mot en kvinnlig minister är fullt jämförbart med de SD-politiker som angrep den samhällskr­itiske komikern Soran Ismail med järnrör, skriver Claes Thulin.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden