Göteborgs-Posten

Stenson håller undan

- TT

GOLF: EUROPATOUR­EN Alex Norén var på väg mot en ny kanonrond i Europatour­ens finaltävli­ng, men ett par bogeys innebar att han stannade på tre under par på andra ronden. Precis som totalledan­de Henrik Stenson, som därmed håller undan i jakten på Europatite­ln i golf.

Tourledand­e Henrik Stenson är fortsatt ett slag efter sin landsman inför de två avslutande ronderna i Dubai. Engelsmann­en Danny Willett, som måste vinna för att ta sig förbi Stenson, är lika med svensken på 141 slag efter en 70-rond, två under par.

– Skönt att avsluta med en birdie. Det var mycket bättre i dag, det går åt rätt håll helt klart, säger Stenson till Svenska Dagbladet. EN FUNKTIONÄR SOM plockade upp hans boll på fairway och ett för långt utslag på ett korthål som träffade en kvinnlig åskådare i huvudet gjorde ronden händelseri­k för Stenson.

– Jag träffade henne riktigt illa. Inget kul att stå där och kolla. Men jag fick rapporter att hon var okej. Hon sa att jag skulle vinna för henne skull. Jag försöker men vet inte om jag har spelet till det, men vi gnetar på med det vi har. Alex behöver vara bland de två första för att ha en chans. Han vet förutsättn­ingarna, han är i bra form och kommer att gasa för att vinna tävlingen. ALEX NORÉN BLANDADE sig i tätstriden om Europatite­ln efter sin suveräna seger i Sydafrika förra veckan. Hans andraslag på sista hålet hamnade bland träd och bakom reklamskyl­tar och skogsbesök­et slutade med en bogey till 69 slag. – Jag var för aggressiv, lite surt när man slår en bra drive, säger Norén till Viasat efter sin rond.

– Jag har chans till slutsegern, det är det som är så kul. Det är vinna man vill göra, inte få bra placering. Men det krävs två riktigt bra rundor i helgen och jag har en bit kvar just nu, säger Norén till Svenska Dagbladet.

– Jag måste få till utslagen. Lite längre driver och man kan ta vara på de här hålen, annars blir banan onödigt mycket längre. LEDARTRION I RACE to Dubai är en bit efter täten på Jumeirahba­nan. Spanjoren Sergio Garcia och italienare­n Francesco Molinari leder på 135 slag efter varsin 67-runda och är fem slag före Norén på delad 14:e plats. SNABBAST.

 ?? Bilder: CARL SANDIN ?? 19-åriga junioren Ebba Andersson är tillbaka efter sin knäoperati­on och inledde säsongen på bästa sätt, med en seger i säsongspre­miären.
Bilder: CARL SANDIN 19-åriga junioren Ebba Andersson är tillbaka efter sin knäoperati­on och inledde säsongen på bästa sätt, med en seger i säsongspre­miären.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden