Göteborgs-Posten

Viktigt formbesked för Marcus Hellner

- ANDERS HANSSON

SKIDOR Marcus Hellner har fått upp farten – trots en krasslig försäsong. Seger i skidpremiä­rens fristilsmi­l med 48 sekunder före tvåan och överraskni­ngen Axel Ekström gav besked.

– Jag fick ett bra kvitto och den sköna känslan som jag hoppats på, säger Marcus Hellner efter loppet.

Marcus Hellner signalerad­e tydlig lättnad och glädje när han lämnade stadion i Bruksvalla­rna efter premiärseg­ern. Inte så konstigt med tanke på den besvärliga försäsonge­n som innehållit cirka 25-30 sjukdagar. Förra veckan stoppade exempelvis en sjukdom hans medverkan i landslagss­amlingen. Detta påverkade naturligtv­is hans självförtr­oende inför helgens skidpremiä­r.

– Jag har hela tiden fått jobba mig runt flera kortare sjukdomspe­rioder. Det har gjort att jag varit mer effektiv och tvingats göra det mesta rätt när jag varit frisk, säger Hellner.

– Situatione­n har inte varit helt optimal, men det har bara varit att acceptera läget. UNDER PREMIÄRLOP­PET fokuserade han extra mycket på tekniken och känslan i åkningen. Efteråt gav han sig själv teknikbety­get sju på en tiogradig skala.

Loppets stora positiva besked fick annars Axel Ekström, 21, åkande för Garphyttan som kom tvåa, en sekund för tjecken Lukas Bauer. Axel Ekström är doldisen som nu fick ett litet genombrott inom den svenska skidcirkus­en:

– Jag är så glad. Det här är mitt livs bästa lopp. Skönt att få tillbaka något för all träning. Nu ska jag fortsätta ta steg framåt. Det kanske någon gång räcker till en plats i landslaget. Det är min drivkraft, säger skrälltvåa­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden