Göteborgs-Posten

Kämpaglöd på Ullevi med svår hinderbana

- MARIE KENNEDY marie.kennedy@gp.se 031-62 42 15

TRÄNING Över 1 000 personer tog sig över världens högsta ramp på den stentuffa hindertävl­ingen Ullevi Arena Challenge.

Sex grader varmt och regnet hänger i luften. Över Ullevis arena strömmar technomusi­ken för att peppa de över 1 100 deltagarna i Obstacle Course Race-tävlingen i Göteborg när de ska ta sig över och igenom 60 utmanande hinder under lördagen.

– Det var helt fantastisk­t. Men benen skakar. Sådana här redskapsöv­ningar har man inte gjort sedan man gick i skolan, säger Sanna Kindmark, 42 år, från Göteborg, precis när hon gått i mål.

Hon är en av alla de tävlande som deltog i företagstä­vlingarna, timmarna innan eliten skulle in på banan.

Tävlingsge­neralen för eventet, Pierre Edström, är supernöjd med tillströmn­ingen under den allra första tävlingen på Ullevi, till vardags är han klubbdirek­tör i Öis.

– Vi arbetar ju mycket med friskvård, träning och idrott och ville tillsamman­s med Got Event hitta nya evenemang som kan locka idrottsint­resserade även när det inte är fotbollssä­song. Och då hittade vi detta med hindertävl­ingar som är en snabbt växande trend, säger Pierre Edström.

SPORTEN ÄR ÄNNU liten – men växande och Sverige placerat sig på pallplats både i VM och i EM. Men under hindertävl­ingarna på Ullevi deltog inte bara den svenska eliten utan framför allt företag som tävlade inbördes, och allmänhete­n som fick tuffa på i egen takt i Run for fun senare under eftermidda­gen.

Pierre Edström hoppas på att eventet kommer att växa under de kommande åren, och redan nästa år har man också planerat för hindertävl­ingar även för barn.

MEN FÖR DE modiga som gav sig ut på den fem kilometer långa hinderbana­n i och runt Ullevi krävdes det starka vuxenmuskl­er för att klättra upp för höga hinderstäl­lningar med sandsäckar som last, krypa på marken genom tunnlar, klättra uppför tre staplade containrar och avsluta hela racet med att ta sig uppför världens högsta hinderramp som är sju och en halv meter.

Inget för veklingar, med andra ord.

 ??  ??
 ?? Bilder: TOMAS OHLSSON ??
Bilder: TOMAS OHLSSON
 ??  ?? UTHÅLLIGHE­T. Det finns inga magiska reptrick eller önsketänka­nde att ta till under Obstacle Course Race på Ullevi – bara muskler och en vilja av stål
UTHÅLLIGHE­T. Det finns inga magiska reptrick eller önsketänka­nde att ta till under Obstacle Course Race på Ullevi – bara muskler och en vilja av stål
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden