Göteborgs-Posten

Attack mot p-vakter förvånar inte boende

- CECILIA VACCARI MARINA FERHATOVIC 031-62 40 00 nyheter@gp.se

Tre parkerings­vakter utsattes för en attack i Lövgärdet i går. 72-åriga Monica Lundgren, som bor i området, reagerar knappt längre när det smäller.

– Det har varit så här i flera år, säger hon.

Det var vid 11:30-tiden som en p-vakt tryckte på sitt överfallsl­arm.

– Vakten har blivit attackerad av tre personer, först verbalt. Sen tar någon fram något ur fickan som personen sedan kastar ifrån sig och detta objekt detonerar, säger polisens presstales­man Christer Fuxborg.

Var det en stor smäll?

– Ja, det ska det ha varit, men inte en explosion, säger Fuxborg.

– Vi skulle precis åka härifrån och då kom den här bomben bakifrån, sade en av p-vakterna till GP:s reporter på plats.

Han hann emellertid inte precisera sig närmre. Hans chef avbröt intervjun och sa att p-vakterna inte fick uttala sig vidare.

Polisen spärrade av ett större område kring parkeringe­n och två hus med runt 60 boende evakuerade­s. Anledninge­n var att man hade hittat rester av föremålet som smällt på platsen.

– Nationella bombskydde­t har varit på plats och beslagtagi­t resterna av det som smällt. Det verkar inte ha varit en handgranat utan något hemtillver­kat, sade polisens pressinfor­matör Stefan Gustafsson senare på eftermidda­gen.

– Vad den bestått av vet vi inte nu. Det får man undersöka. Nu söker vi i omgivninge­n för att se till att det inte finns något annat i omgivninge­n som skulle kunna explodera, smälla eller detonera. Jag vet inte riktigt hur man ska benämna detta, menar Gustafsson.

Monica Lundgren, 72 år, var på väg för att lämna lite grejer hos en kompis. Parallellt hade parkerings­vakterna precis blivit utsatta för attacken.

– Nu är man så van att man att man reagerar snart inte över nånting längre och man kan inte flytta någon annanstans för det är likadant överallt. Varken jag eller mina vänner blev oroliga. Det har varit så här i flera år, säger hon.Firas Khano bor i ett av husen som ligger på gatan där dådet inträffade. Han väcktes av en kompis som ringde och undrade vad som försiggick.

– Jag har bott här i många år. De senaste två, tre åren har det varit flera gånger nu. Nån blev skjuten i vårt hus. Innan det hittade de en skadad eller död man i Lövgärdets centrum. Sånt hade vi inte innan. Så det har hänt mycket skit. Jag tänker inte bo kvar här. Jag har två barn som jag måste skydda på nåt sätt, säger han.

 ?? Bild: THOMAS JOHANSSON ?? 72-åriga Monica Lundgren reagerar knappt längre när det smäller i Lövgärdet. Hon tänker inte flytta eftersom hon menar att det är likadant överallt. 40-årige Firas Khano delar inte hennes bild och vill flytta någon annanstans, främst för att skydda sina barn.
Bild: THOMAS JOHANSSON 72-åriga Monica Lundgren reagerar knappt längre när det smäller i Lövgärdet. Hon tänker inte flytta eftersom hon menar att det är likadant överallt. 40-årige Firas Khano delar inte hennes bild och vill flytta någon annanstans, främst för att skydda sina barn.
 ??  ?? SMÄLLANDE VARDAG.
SMÄLLANDE VARDAG.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden