Göteborgs-Posten

Lennartsso­n: Bäst står – det är enkelt

- MATTIAS BALKANDER 031-62 41 69 mattias.balkander@gp.se

Ingen har spelat fler matcher för IFK Göteborg de senaste fem säsongerna. Ändå tvekade klubben inte när frågan om John Alvbåge från Minnesota United kom. – Hade vi bara haft en målvakt ytterligar­e hade det varit ett annat läge, säger tränaren Jörgen Lennartsso­n.

Frågan från USA kom i fredags, i går förmiddag var alla bitar på plats – och John Alvbåge på väg till USA.

– Till att börja med är det väldigt kul för John som får en chans att spela utomlands några år, säger Jörgen Lennartsso­n, som ihop med sportchefe­n Mats Gren fick fatta att snabbt beslut.

– Det här har gått extremt fort, men med tanke på den målvaktsit­uation vi har i klubben, med ytterligar­e två väldigt bra målvakter, kände vi att vi ville ge John möjlighete­n att göra detta, säger IFK-tränaren.

I första hand rör det sig om en utlåning till 15 juli, med möjlighet att förlänga med 18 månader. NU STÅR KAMPEN mellan Erik Dahlin och Pontus Dahlberg.

– Erik har varit med ett tag, har skinn på näsan, har varit med om både upp- och nedgång, säger Jörgen Lennartsso­n och fortsätter:

– Har gjort väldigt bra ifrån sig, fick spela sista matchen mot Norrköping. Vi är väldigt trygga i Eriks kunskaper och kvalitet.

– Pontus är väldigt talangfull och lovande. Han har väldigt många goda egenskaper för att bli en bra målvakt, saknar erfarenhet, men har en väldigt stor talang.

Jörgen Lennartsso­n sammanfatt­ar dem så här: – DET ÄR ett väldigt bra målvaktspa­r. De kommer stå varannan match. En står på lördag, en på onsdag. Likadant i Dubai, en står mot Bröndby, en mot AIK.

Och sedan när serien börjar?

– Bäst står. Det är enkelt. Det är två bra målvakter.

 ?? Bild: MICHAEL ERICHSEN ?? SNABBA RYCK. I fredags började diskussion­erna. I går satte sig John Alvbåge på ett plan till USA.
Bild: MICHAEL ERICHSEN SNABBA RYCK. I fredags började diskussion­erna. I går satte sig John Alvbåge på ett plan till USA.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden