Göteborgs-Posten

Ankersen funderar ett tag till

- MATTIAS BALKANDER 031-62 41 69 mattias.balkander@gp.se

IFK Göteborg och Zulte Waregem är överens, huvudperso­nen avvaktar.

– Jag ser det inte som klart. Jag är fortfarand­e Göteborgs spelare och ser fram emot matchen på lördag, säger Jakob Ankersen.

Yttermittf­ältaren, som kom till IFK Göteborg i för exakt två år sedan, har tränat med laget de två senaste dagarna, men avböjt att kommentera sin framtid.

I går bekräftade IFK Göteborgs ordförande Frank Andersson i samtal med GP att de är överens med Zulte Waregem om en övergång och det nu är upp till Jakob Ankersen att avgöra saken.

– Det är klart att om de är överens räknar jag med att få ett samtal från min agent. Vi får se, sade Jakob Ankersen efter gårdagens träning. ENLIGT SPORTBLADE­T HAR Jakob Ankersen, 26, erbjudits ett avtal över 3,5 år i en klubb som redan har danskarna Henrik Dalsgaard, Brian Hämäläinen och Lukas Lerager i truppen.

– Jag vet ännu inte hur det blir. Och som sagt håller jag det för mig själv tillsamman­s med de som skall veta om det. Jag kan vara här nästa år, jag kan vara någon annanstans. Det är inget som är på plats än, så vi får se hur det kommer se ut om ett par dagar.

Vad kommer avgöra ditt beslut?

– Det är mycket olika saker, tänker jag. Först och främst är det min magkänsla. Det är den jag lyssnar mycket på. Sedan är det klart att jag har pratat lite med min agent och min pappa också. JAKOB ANKERSEN KOM från Esbjerg i danska ligan och har gjort 13 mål och fem assist på 57 allsvenska matcher.

– Jag fick en väldigt bra start på min karriär i IFK Göteborg med en pokal (Svenska cupen) efter tre månader. Jag är mycket nöjd med de två år jag har varit här. Det kan bli ett år till.

– Om jag skall titta tillbaka på mina två år här är jag väldigt nöjd med mitt beslut att fortsätta karriären här. Det var helt rätt beslut för mig. Även om det inte är så stor skillnad på Danmark och Sverige är det fortfarand­e något som gör att du utvecklar dig och det har jag gjort. Vi får se om jag får stanna här ett år till eller springa ut i någon annan liga. PÅ LÖRDAG INLEDER IFK sitt träningsma­tchande mot Sarpsborg. Med eller utan Jakob Ankersen.

– Jag ser mycket fram emot att spela match här. Vi har bara tränat, tränat och tränat, gym, gym, gym, löpning, löpning, löpning – utan att spela match. Det är det man vill som fotbollssp­elare.

Jakob Ankersen har ett år kvar på sitt kontrakt med IFK Göteborg och uppges inbringa två miljoner svenska kronor vid en försäljnin­g.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden