Göteborgs-Posten

Hjalmarsso­n hoppas på att det ska lossna

- Elias Fälth, FREDRIK JANLIND 031-62 40 00 fredrik.janlind@gp.se

Han värvades in som en poängspela­re som skulle leverera för Frölunda. Men för Simon Hjalmarsso­n har säsongen blivit en missräknin­g.

– Jag har inte fått det att lossna, säger han.

Den 27-årige forwarden gjorde en match för A-laget i Frölunda innan han under 2008-09 lämnade klubben för Rögle. Till den här säsongen – efter första SM-guldet på elva år – värvades Simon Hjalmarsso­n tillbaka till Frölunda. En drömvärvni­ng för klubben som tappade rejält med offensiv kraft efter guldet.

Men succén för Hjalmarsso­n har uteblivit, på 36 matcher i årets SHL har det endast blivit 15 (5+10) poäng.

– Det känns ändå jättebra. Jag känner mig jättepigg i matcherna men har inte fått det att lossna riktigt. Samtidigt, det är en lagsport och det är inte bara jag som ska göra mål. Det spelar ingen roll för mig så länge vi vinner, säger han och fortsätter. – JAG KÄNNER att jag orkar mer och att jag kommer till lägen. Det kommer att släppa tillslut när man får lite medstuds med sig. Men jag är inte orolig alls.

Du värvades som en poängspela­re, hade du stor press på dig?

– Givetvis vill man alltid göra mer poäng. Sen hade det varit värre om vi hade legat i botten och man känt att mer vilade på ens axlar. Jag vill alltid göra mer poäng men jag känner ingen oro, ingen panik. Jag vet att jag har det i mig och känner att jag har bra fart, bra självförtr­oende och förhoppnin­gsvis lossnar det nu när det kommer lite viktigare matcher.

Börjat tänka på slutspelet redan?

– Nej, det har jag inte. Vi har en serieseger att slåss om först och då gäller det att ta varje match som om den vore den sista. Vi ska inte tro att det är färdigt och slå av på takten. Vi ska fortsätta ligga på en hög nivå, säger Hjalmarsso­n.

Segern mot Karlskrona under tisdagen var välbehövli­g för Frölunda efter två förluster. Efter nästintill idel segrar kom förlustern­a – men oron infann sig aldrig.

– Vi får ingen panik utan litar på vårt spel och det lönar sig i slutändan. Vi har satt oss i en bra sits där vi kan ha ett ganska skönt lugn även om vi förlorar två matcher. – TVÅ MATCHER är egentligen ingenting, samtidigt kan en negativ rad lätt byggas på så det var viktigt för oss att bryta den direkt. Blir det en längre svit så blir det alltid svårare att ta sig ur det, säger Hjalmarsso­n.

Är det nu det lossnar för dig?

– Jag hoppas det!

– Det är det lilla sista som saknats för att vända proppen ur.

 ?? Bild: MICHAEL ERICHSEN ?? TRÖGT. Simon Hjalmarsso­n kom till Frölunda som en drömvärvni­ng och poängspela­re. Men han har bara gjort fem mål hittills under SHL-säsongen.
Bild: MICHAEL ERICHSEN TRÖGT. Simon Hjalmarsso­n kom till Frölunda som en drömvärvni­ng och poängspela­re. Men han har bara gjort fem mål hittills under SHL-säsongen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden