Göteborgs-Posten

Wellman har familjen på läktaren mot Brynäs

- ADAM BORG 031-62 40 00 adam.borg@gp.se

Casey Wellmans pappa var profession­ell basebollsp­elare under 80-talet. Trots det har ishockey alltid varit sporten för Frölundasp­elaren.

Frölundas amerikan, Casey Wellman, anslöt till laget inför årets säsong från ryska KHL-laget Spartak Moskva. Med meriter från NHL och spel i Minnesota Wild och Washington Capitals var förväntnin­garna högt ställda på amerikanen.

På 30 matcher har Wellman noterats för totalt 19 poäng (7+12) i Frölundatr­öjan. Själv menar han dock att han ännu inte nått toppformen.

– Jag har mer att ge. Jag tycker att det finns saker som jag kan göra bättre för att hjälpa mitt och lagets spel. Jag vill vara mer aggressiv och skjuta mer skott på mål, säger Wellman. WELLMAN STÅR NOTERAD för totalt 54 matcher i NHL. Efter en halv säsong i Sverige märker han skillnaden mellan ligorna.

– NHL är den bästa ligan i världen. Positionsm­ässigt vet alla exakt var de ska vara. Det är inte nödvändigt­vis så att spelarna jobbar hårdare i NHL, men de jobbar smartare. Gör man ett misstag så får det konsekvens­er snabbt.

Under dagens match mot Brynäs finns Caseys föräldrar på läktaren i Scandinavi­um. Caseys pappa, Brad Wellman, var profession­ell basebollsp­elare i MLB (Major League Baseball). Brad Wellman represente­rade Kansas City Royals, San Francisco Giants och Los Angeles Dodgers under sin karriär.

Kunde det ha blivit baseboll för dig också?

– Jag spelade baseboll när jag var yngre. Jag var väldigt energisk när jag var yngre så baseboll blev lite tråkigt för mig. Hockey är fartfyllt, du flyger fram där ute. Men min pappa älskar hockey också och han stöttade mig i vilket beslut jag än tog. WELLMAN HAR NU bott i Sverige i ett drygt halvår.

– Jag älskar Sverige. Folket har varit fantastisk­a och detta har blivit vårt hem. Det är kanon att du kan gå överallt och det finns många bra restaurang­er och affärer, så vi trivs verkligen bra här.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden