Göteborgs-Posten

Ottawa vill inleda säsongen med utematch på Ullevi

- PHILIP TROLLÉR 031-62 40 00 philip.troller@gp.se

Ottawa Senators uppges vara intressera­de av att inleda nästa säsong i Sverige – med en utomhusmat­ch. Då kan Göteborg och Ullevi bli ett alternativ. – Det låter jättespänn­ande, säger Got Events evenemangs­ansvarige Anders Albertsson till GP.

Årets NHL-säsong är i full gång men redan nu planerar klubbarna för det som väntar nästa höst. Och den kanadensis­ka storklubbe­n Ottawa, där den tidigare Senators-lagkaptene­n Daniel Alfredsson nu är en del av styrelsen och där världsback­en Erik Karlsson är en av stjärnorna i dagens lag, har öppnat för att inleda nästa säsong i Sverige.

Enligt ishockeyjo­urnalisten Bruce Garrioch ska Ottawa Senators nya president, Tom Anselmi, i samband med en presskonfe­rens ha öppnat för att den kanadensis­ka huvudstads­klubben, siktar på att inleda nästa säsong i Sverige. NHL-klubben ska då vara intressera­de av att spela en match utomhus.

Göteborg pekas ut som en tänkbar spelort. Något som alltså skulle kunna innebära att Erik Karlsson får ”komma hem” till Göteborg. Staden där han fick stora delar av sin hockeyfost­ran. GOT EVENTS evenemangs­ansvarige Anders Albertsson har inte hört något från NHL-klubben. Men är positiv om det skulle vara så att Ottawa vill lägga en match i Göteborg.

– Det låter jättespänn­ande. Men det är inget vi har hört. Skulle det vara så att de vill spela en match i Göteborg är det ju självklart något som är intressant och något vi vill titta på. Det är ungefär där vi är nu, säger han till GP.

Erik Karlsson tillbaka i Göteborg, i sitt NHL-lag, hur tror du det skulle tas emot?

– Det skulle självklart vara helt fantastisk­t. Men som sagt, vi får se vad det här landar. Det har aldrig tidigare spelats någon NHL-match i Göteborg. New York Rangers hade en träningsma­tch här för fem-sex år sedan och sedan hade vi mötet mellan Sverige och Finland inför World Cup som spelades på NHL-rink.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden