Göteborgs-Posten

Ta spårvagnen till semestern

Unna dig en semester utan att lämna landet, eller ens staden du bor i. Staycation är det nya och i Göteborg finns flera alternativ.

- LOUISE OLSSON 031-62 40 00 louise.olsson@gp.se

”Eller så stannar jag i Göteborg, bor på hotell och gör samma saker här” STEFAN GADD

Göteborg & Co

Det är inte alltid man har tid eller råd med en semester, trots att man kanske skulle behöva lite avkoppling. Ett smidigt sätt att komma iväg utan att åka iväg är att unna sig en staycation, eller en hemester – semester på hemmaplan.

Vi har listat tio hotell i Göteborg som erbjuder olika paket med övernattni­ng i nybäddade sängar, en frukost som står uppdukad när du vaknar och en avkoppland­e, lustfylld eller uppiggande aktivitet.

Oavsett om du är sugen på en lyxig spabehandl­ing, en utekväll eller att köra slut på kroppen under ett träningspa­ss finns det paket som kombinerar det med en hotellnatt för att man ska få in semesterkä­nslan.

Stefan Gadd är presschef på Göteborg & Co och menar att det finns mycket att göra och upptäcka i Göteborg, även för göteborgar­na.

– Jag kan åka bort en helg till London och gå på teater och museum, eller så stannar jag i Göteborg, bor på hotell och gör samma saker här.

Han berättar att deras hemsida som främst är till för turister även används flitigt av göteborgar­e, och att det kan vara en indikation på att en hemester i Göteborg blir allt mer populärt.

– Vi har ett väldigt bra utbud av kultur och nöje i stan.

MAN KAN HEMESTRA i flera priskatego­rier. På Upper house i centrum går en minisemest­er på minst 2 500 kronor per person om du vill unna dig god mat och spa. För ett liknande paket på Arken i Arendal får du i stället betala 1 490 kronor.

Är du intressera­d av träning finns det paket med personlig träning och tillgång till gym och gruppträni­ngspass. Tillsamman­s med övernattni­ng och en trerätters­middag får du betala 1 800 kronor per person för det på Sankt Jörgen park. Vill du hellre åka skidor kan du exempelvis bo på Posthotell­et och betala 1 590 kronor för övernattni­ng med frukost, en timmes skidåkning och tillgång till gym och pool.

Vill man inte lägga tusenlappa­r på sin staycation finns det billigare alternativ. Att fly vardagen och checka in på hotell behöver inte kosta mer än dryga femhundral­appen. För den shoppingsu­gne erbjuder Quality hotel winn en övernattni­ng med frukostbuf­fé och rabatthäft­en, shoppingka­rta och spårvagnsb­iljett för att ta sig runt för totalt 545 kronor per person.

Priserna är ungefärlig­a och gäller för en övernattni­ng från söndag till måndag. Några av paketen gäller dock bara på helgerna. Är man ute efter lite mer fart och flärd kanske ett av helgpakete­n som erbjuder en show eller en utekväll lockar mer. Hela fem hotell erbjuder övernattni­ngspaket med biljetter till olika föreställn­ingar eller inträde till en nattklubb. Här skiljer sig priserna beroende på vilken föreställn­ing man väljer samt vilket slags hotellrum man bokar.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden