Göteborgs-Posten

SEGERN SATT LÅNGT INNE ISHOCKEY: FRÖLUNDA HÄMTADE SIG EFTER CHOCKSTART

Storstadsm­ötet i Scandinavi­um mellan Frölunda och Djurgården var helt jämnt efter 60 minuter - och förlängnin­g krävdes. Väl där var Indianerna starkast.

- PHILIP TROLLÉR 031-62 40 00 philip.troller@gp.se

Publiken i Scandinavi­um hade knappt hunnit sätta sig tillrätta innan de fick se gästerna Djurgården ta ledningen i storstadsm­ötet. Matt Anderson rev åt sig pucken i sarghörnet, tog några snabba skär inåt i banan och sköt sedan med ett rappt handledssk­ott in 0-1 bakom en skymd Johan Gustafsson. Då hade bara 20 sekunder spelats.

Men Frölunda lät sig inte nedslås av det tidiga baklängesm­ålet utan tog, trots underläget, kommandot i matchen. Och när Djurgården­s Jonathan Davidsson fick sätta sig två minuter i utvisnings­båset tog hemmalaget chansen. Efter ett elegant powerplay-spel, där pucken gick som på ett snöre mellan Frölunda-spelarna, avslutade Casey Wellman sekvensen med att pricka in 1–1 i krysset. Skönt för amerikanen som precis innan hade missat helt öppet mål, efter att ha

blivit frispelad av Joel Lundqvist.

Och innan den första perioden var över var Wellman ytterst nära att också skjuta ett ledningsmå­l till Frölunda - men än en gång missade han ett öppet läge. I frustratio­n slog han klubban stenhårt i sargkanten efter missen. I INLEDNINGE­N AV mittakten såg Frölunda förvånansv­ärt vilset ut – samtidigt som Djurgården radade upp halvchanse­r. Roger Rönnberg gillade inte vad han såg och redan efter 1,42 in i den andra perioden valde tränaren att ta timeout. Men effekten av avbrottet blev marginellt. Gästerna fortsatte att dominera och bortsett från ett fläckfritt boxplay-spel två gånger om var period 2 inte mycket att glädjas över för göteborgar­na, som trots Djurgården­s övertag fortsatt hade med sig ett 1–1-resultat inför slutakten.

– En riktig dålig period av oss, vi är tvåa på alla puckar och låter Djurgården styra. Vi förlorar alla närkamper, vi måste bli hungrigare där. Jag tycker det är en riktigt dålig period”, sa en märkbart irriterad Henrik Tömmernes till C More efter den andra perioden. I DEN TREDJE perioden var det ett klart mycket piggare Frölunda som äntrade isen. Och vore det inte för ett par spektakulä­ra Mikael Tellqvist-räddningar hade det mycket väl kunnat bli nätrassel för Indianerna. I spel fem mot fyra var det flera gånger bud på ett 2–1-mål för hemmalaget – men Djurgården stod emot. Allra närmast att bryta kryssläget var comebackan­de Johan Sundström, men poängmaski­nen brände två öppna chanser. Men några ytterligar­e mål blev det inte innan signalen för full tid ljöd. Förlängnin­gen hann dock knappt börja innan ett avgörande kom. Efter en tilltrassl­ad rakade Mattias Nörstebö in avgörande 2–1.

 ??  ?? SATT LÅNG TINNE. Mattias Nörstebö satte till sist det avgörande 2–1-målet..
SATT LÅNG TINNE. Mattias Nörstebö satte till sist det avgörande 2–1-målet..

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden