Göteborgs-Posten

FÖR SEGERN

- ERIC HILMERSSON 031-62 40 52 eric.hilmersson@gp.se

– Ja, det trodde jag faktiskt inte. Men vi bara gjorde det liksom. Vi har så bra tränare, så vi bara vinner, säger Julius.

En av AK 77:s mest hängivna brottare är Mohammad Nadiri, som snart fyller 16. Han kom ensam från Afghanista­n till Sverige för två år sedan och stomtrivs i sin nya klubb. – JAG ÄR ensam i Sverige, men det är ett jättebra land som hjälper mig mycket. Jag hoppas att jag blir den bäste brottaren i världen, man måste alltid ha ett mål. Vi hjälper varandra mycket och jag älskar dem allihop, säger han om klubbkamra­terna.

Mohammad har dock ett problem – han måste gå ner nära fyra kilo tills på lördag.

– Det är svårt! Jag får inte äta så mycket mat. Man blir trött, men jag kommer vinna mot alla ändå.

Hos AK 77 tränar yngre mot äldre, killar mot tjejer. Från vänster: Muhammad Nadari, Julius Hjelm, Lisa Andersson och Meisam Jaffari.

BLANDAD GRUPP.

Jag är 100 procent säker, säger han och skrattar.

Och att så många afghaner kommit till Sverige har inneburit ett uppsving för många brottarklu­bbar.

– Vi har fått ett tillskott på fem, sex nyanlända och det är jättebra för oss. De har oftast brottats fristil, och vi kör ju nästan bara grek, men de har kommit in i det. De smälter in bland våra killar och tjejer utan några problem, säger Dan Pettersson. I MORGON AVGÖRS alltså finalen och ordförande Mattias Hartvig tror också på seger inför hemmapubli­ken – och hoppas få se ett starkt seniorlag om några år. I dag är det bara veteraner och ungdomar som tävlar för klubben, som represente­rats av storheter som Sara Eriksson och Eddy Bengtsson.

– Alla andra klubbar häromkring anser att de är en farmarklub­b till Öis, men det gör inte vi. Vi vill ha kvar våra brottare, säger han.

 ?? Bilder: MATHIAS BERGELD ??
Bilder: MATHIAS BERGELD
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden