Göteborgs-Posten

Worley kan bli VM:s drottning

- LINUS SCHRÖDER

Tessa Worley är världens bästa storslalom­åkare. Igen. Fyra år efter guldet i Schladming gjorde hon om bravaden – trots en miss i andra åket Mikaela Shiffrin blev tvåa och Sara Hector körde in på nionde plats.

Sara Hector bad om att få vänta med intervjuer­na för att kunna följa upplösning­en av VM-tävlingen i S:t Moritz.

Hon hade svårt att bestämma sig för vem hon ville skulle vinna.

– Federica Brignone (fyra efter första åket) är väldigt snäll, (Mikaela) Shiffrin (trea) är också jättesnäll och Tessa Worley (i ledningen) åker så fint. Kanske inte (Sofia) Goggia då, men hon är också snäll, sade Hector.

Den 24-åriga svenskan ansåg alltså att det slutade med en värdig segrare i Worley, som efter Frankrikes guld i lagtävling­en är på väg att bli VM-drottning.

Worley reparerade en tidig miss i andra åket och vann med 34 hundradela­r före Shiffrin och 74

”Pressen var större i dag men jag gjorde det. Jag är så lycklig”

före Goggia, som tog brons.

– Pressen var större i dag (än i lagtävling­en) men jag gjorde det. Jag är så lycklig, säger fransyskan. SLALOMSUVE­RÄNEN Shiffrin gladdes åt sin första mästerskap­smedalj i en gren med längre svängar.

– I Beaver Creek (VM 2015) var jag så frustrerad. Om någon hade frågat mig om jag någonsin skulle ta medalj i storslalom hade jag sagt nej. Två år senare sitter jag här. Ser jag glad ut? Jag är väldigt glad, säger TESSA WORLEY amerikansk­an.

Hector, som var sur och fåordig efter första åket, körde upp sig från 14:e till nionde plats i det andra, 1,67 sekunder bakom Worley.

– Jag ville ännu mer och känner att det finns betydligt mer men nia på VM är inte dåligt. Jag är glad för att det finns mycket positivt att ta med sig men lite besviken över resultatet. Man vill ju vara bäst. Det är därför man håller på, säger hon. HECTOR HADE DET jobbigt i den soluppvärm­da snön.

– Det är inte mina favoritför­hållanden. Jag har lite svårt när det är mjukt men man ska kunna åka på allt och duktiga skidåkare kan göra det, säger hon.

Sedan började hon rita grafer i snön med stavarna för att förklara vad som för tillfället skiljer henne från åkarna som klev upp på VM-prispallen. BÄST IGEN. Franska Tessa Worley .

– Jag har säkert lika bra högstakapa­citet, men min lägstakapa­citet är lägre. Det är inte så jädra lätt heller. Det är nog många som kommer förbi här och känner: ”fan, jag kunde ha gjort mer”. Jag har inte hunnit tävla så mycket och har bara en tävling på VM. Man vill så gärna ta vara på chansen och får mycket förväntnin­gar på sig själv. Att hantera det är inte någon ”piece of cake”.

Frida Hansdotter körde upp sig från 21:a till 16:e plats med ett fint andraåk, Kajsa Kling kom 24:a och Maria Pietilä Holmner 25:a.

 ?? Bild: ANDREAS PRANTER ??
Bild: ANDREAS PRANTER

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden