Göteborgs-Posten

Spruta hjälper Olsson i medaljstri­den

- LINUS SCHRÖDER

Matts Olsson har kämpat med ett svullet knä. I S:t Moritz upprepar han succétakti­ken från Garmisch-Partenkirc­hen: en kortisonsp­ruta.

– Det blir väldigt behagligt i knäet, säger han.

Storslalom­specialist­en Matts Olsson gjorde comeback efter sin skada i premiären i Sölden men har haft problem med det opererade högerknäet hela säsongen.

I mellandaga­rna tvingades han bryta en träning på grund av svullnaden och inför VM-genrepet i Garmisch-Partenkirc­hen tog han en kortisonsp­ruta.

Resultatet? SVULLNADEN GICK NED och Olsson klev för första gången i karriären upp på en världscupp­rispall när han slutade tvåa bakom Marcel Hirscher, Österrike.

I måndags fick nålen jobba igen. – Det som gör störst skillnad är att jag kan träna som jag vill. Det blir inte att man försöker överleva något åk för att sedan bara försöka återhämta sig till nästa dag. Förberedel­serna är en väldigt viktig del för mig om jag ska prestera, säger Olsson. KNÄET HAR INTE varit det enda problemet inför dagens VM-start. Olsson har kraxat sig igenom intervju efter intervju.

När han blev förkyld kom tanken direkt: typiskt.

– Det är klart att det är väldigt dålig tajming, säger han.

De senaste dagarna har det dock blivit bättre, Olsson känner sig piggare och tror inte att förkylning­en kommer att påverka honom i tävlingsba­cken.

– Jag hostar lite till och från men jag känner mig inte febertrött eller något sådant så det är helt okej. Det är ju inte en femmil jag ska åka. Man kan köra på pannben också, säger han.

Vad har du för förhoppnin­gar?

– Det är klart att med pallplatse­n precis innan ser man ju att det är möjligt. Så man har ju någon förhoppnin­g att det ska räcka dit igen men jag försöker bara göra det jag har tänkt på ett bra sätt. Det kommer alltid ned till om du har rätt inställnin­g där och då. Att våga gå för det. EFTER OLSSONS PALLPLATS har Sverige två åkare med startnumme­r mellan 8 och 15 i VM-storslalom­en. Både Olsson och André Myhrer kommer att ha bra förutsättn­ingar att lyckas i dag.

Myhrer kommer till start i stor sett utan storslalom­träning efter sin ryggskade-timeout. Ändå hyser han vissa förhoppnin­gar. OS 2014:

– Jag känner mig inspirerad av Matts framgång i Garmisch. Någonstans känner jag att det finns en möjlighet om allt klaffar, säger han.

Både Matts Olsson och André Myhrer kommer att ha bra förutsättn­ingar att lyckas i dag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden