Göteborgs-Posten

Erlingmark vill få fler chanser

- IFK Norrköping: Abdul Razak Mikael Boman

FOTBOLL: ALLSVENSKA­N För ett år sedan var han mil från allsvenska­n. I dag hoppas August Erlingmark få starta mot seriens näst bästa lag. – Det har gått bra mycket fortare än vad jag hade trott, säger han.

Den 21 mars kritade August Erlingmark på sitt första a-lagskontra­kt i karriären. Sedan dess har han hunnit debutera – och imponera – i den blåvita tröjan.

Våren har varit en enda lång nedförsbac­ke för den allroundsk­icklige 19-åringen och med Thomas Rogne avstängd mot IFK Norrköping finns chansen till säsongens första match från start i allsvenska­n.

– Jag hade varit redo om chansen dök upp. Men jag vet inte ... jag tror inte det blir så imorn, sa han på lördagens träning. Hur sammanfatt­ar du din vår?

– Det har gått bra mycket fortare och bättre än vad jag hade trott. Jag hade inte trott att jag skulle spela så mycket, eller mycket och mycket ... men det har ändå blivit 70 minuter i allsvenska­n. Jag hade inte alls de förväntnin­garna så det har varit riktigt kul och väldigt lärorikt att få vara med överallt. Den är väldigt stor, allsvenska­n, med all publik och sådär. Det är stor skillnad från U19 och U21. NÄR DE ANDRA spelarna i IFK Göteborg åker på ledighet fortsätter August Erlingmark träna. Han byter däremot färg på kläderna. Från blåvitt till blågult. Förlägret inför FOTBOLL: ALLSVENSKA­N

IFK NORRKÖPING IFK GÖTEBORG

Östgötapor­ten, 17.30. Matchen sänds på C More Sport

Tre färska U21landsla­gsmän i den troliga startelvan i Linus Wahlqvist, Filip Dagerstål och Niclas Eliasson. Den sistnämnde en av allsvenska­ns formstarka­ste och assistliga­ledare. Ordinarie vänsterbac­ken Christophe­r Telo skadad. Simon Skrabb har haft lite skadeprobl­em under veckan – men bör vara spelredo. IFK Göteborg: Thomas Rogne har fått tidig semester då han är avstängd som en följd av tre gula kort.

tränade inte på lördagen på grund av sjukdom och följer inte med till Östergötla­nd. Sebastian Ohlsson har också varit sjuk och är tveksam. tillbaka från sjukdom jämfört med Elfsborgsm­atchen. Pontus Dahlberg – Emil Salomonsso­n, Mattias Bjärsmyr, David Boo Wiklander, Sebastian Eriksson – Tobias Hysén, Mikael Boman

”Det har gått bra mycket fortare och bättre än vad jag hade trott.”

 ??  ?? Tobias Hysén Henrik Björdal Sören Rieks Mattias Bjärsmyr Pontus Dahlberg 29 18 15 14 13
Tobias Hysén Henrik Björdal Sören Rieks Mattias Bjärsmyr Pontus Dahlberg 29 18 15 14 13

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden