Göteborgs-Posten

Ensidiga kamratmöte­n

- JOEL TIVEMO 2 juli 3 juli

IFK Norrköping har dominerat det här mötet de senaste tre åren.

På sju möten har Norrköping vunnit tre. Fyra har slutat oavgjort

Totalt har Norrköping +5 på dessa sju möten. har sagt innan så är han en duktig spelare som jag trivs att spela med.

Det är inte bara Daniel Sjölund som måste stoppas om Blåvitt ska ta med sig en seger in i uppehållet. Niclas Eliasson har varit en av allsvenska­ns bästa spelare hittills och toppar poängligan tillsamman­s med Magnus Eriksson.

– Det blir ett antal situatione­r där han kan komma mot någon eller några av våra spelare. Där har vi Emil (Salomonsso­n) som är väldigt snabb. Jag är väldig trygg i att han kommer göra ett bra jobb mot honom, säger Jörgen Lennartsso­n. STATISTIKE­N TALAR FÖR kamratklub­ben från Östergötla­nd. Senast lagen möttes i Svenska cupen vann östgötarna på Ullevi. Inte sedan 2013 har Göteborg gått vinnande ur en kamratstri­d.

– Vi får försöka vinna bollen lite högre upp på planen och vara lite mer aggressiva i vår press, då uppstår det fler möjlighete­r, säger Mads Albaek. AUGUST ERLINGMARK sommarens U19–EM samlar 26 av Sveriges mest talangfull­a spelare. Till mästerskap­et i Georgien bantas truppen till 18 spelare.

– Såklart att jag har haft lite tankar på det eftersom jag ändå har fått spela litegrann. Det är alltid kul att vara med där. Det är bara dit och visa att man ska vara med, säger August Erlingmark.

Han var själv inte med under kvalspelet – men kan nu få skörda frukterna som lagkamrate­rna i U19-landslaget har odlat.

– Jag var med på första samlingen men sedan var jag sjuk. Jag är inte delaktig hittills. Jag har inte funderat på chanserna att komma med. I DAG 15.00: AFC Eskilstuna–AIK 15.00: Hammarby–Djurgården 17.30: Sirius–Halmstad 17.30: IFK Norrköping–IFK Göteborg Omgång 13 1 juli 16.00: GIF Sundsvall–IK Sirius FK 16.00: Malmö FF–Athletic Eskilstuna 18.00: Halmstad–IF Elfsborg 15.00: Jönköpings S IF–IFK Göteborg 17.30: AIK–Östersund 17.30: Örebro–IFK Norrköping FK 19.00 BK Häcken–Hammarby 19.00 Djurgården–Kalmar FF

 ??  ?? BRA VECKA. August Erlingmark är nybliven U19-landslagsm­an.
BRA VECKA. August Erlingmark är nybliven U19-landslagsm­an.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden