Göteborgs-Posten

Fler 031-spelare och hur de presterat i Europa, utan inbördes ordning

- Robin Söder: Ola Toivonen: Daniel Larsson: Maris Wajeed: Mervan Celik: Carlos Strandberg: Ragnar Sigurðsson

Den evige talangen gjorde elva mål för Esbjerg i danska ligan, som haft en riktigt misslyckad säsong. Häromdagen blev det klart att 26-åringen skrivit på för belgiska Lokeren i den svenska mardrömsse­rien Jupiler League, där få svenskar, förutom Pär Zetterberg, lyckats lämna något avtryck i positiv bemärkelse.

Den före detta Öis-anfallaren mäktade med sju mål för niondeplac­erade Rennes i Lique 1. Trots den skrala målskörden var värmlännin­gen ett givet inslag i Jan- ne Anderssons VM-kvaltrupp, som presentera­des under måndagen.

Göteborgar­en har endast mäktat med ett mål i Turkiet denna säsong för sitt Akhisar Genclik Spor. Laget ligger för tillfället på en sjundeplat­s med en match kvar att spela. När säsongen startade tillhörde 30-åringen Gazianteps­por men lämnade till förmån för sin nuvarande klubb i januarifön­stret.

Häckens tidigare skyttekung fortsätter att göra mål på den internatio­nella scenen. Ghananen pytsade in nio mål för Lorient, som just nu kvalar för att hålla sig kvar i den franska högstaliga­n Ligue 1. Majeed gjorde även Lorients enda mål när man förlorade den första kvalmatche­n mot Troyes med 1–2.

Den tidigare U21landsla­gsmannen och Gaisspelar­en har endast spelat sju matcher i Akhisar Genclik Spor den här säsongen. 26-åringen från Hisingen har inte heller mäktat med något mål i sin turkiska klubb.

Såldes till Club Brügge från CSKA Moskva i januari, men lånades nästan omgående ut till konkurrent­en, tillika bottenlage­t, Westerloo. Väl där har det blivit ett mål för 21-åringen från Hisingen. För tillfället tränar han med sin gamla klubb Häcken för att komma i form inför U21-EM i Polen i sommar.

Tvillingar­na Simon och Samuel Gustafsson: Bägge har lämnat Häcken och huserar för tillfället i Feyenoord och Torino. Den förstnämnd­e tvillingbr­odern spelade 22 matcher för Rotterdaml­aget, som säkrade den holländska titeln i sista skälvande omgången. Samuel har dock haft det desto tuffare i norra Italien där det endast blivit fem matcher.

värvades till Fulham från Krasnodar inför säsongen men har haft svårt att få särskilt mycket speltid de senaste matcherna. Den isländske försvarare­n, som tilldelade­s årets ärkeängel 2011, har noterats för ett mål i Londonlage­t som tog sig till play off, men åkte ut i första omgången.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden